Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
14:03

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Чиновники растратили зерно государственного резерва на сумму свыше 3 млн. грн

Чиновники растратили зерно государственного резерва на сумму свыше 3 млн. грн
15 червня прокурором Дніпропетровського району А. Храпливим порушено кримінальну справу проти посадових осіб ДП ДАК «Хліб України» «Балівського комбінату хлібопродуктів» за фактом розтрати зерна державного резерву, що спричинило державі збитки в особливо великому розмірі, за ознаками злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата службовою особою чужого майна в особливо-великих розмірах).

Досудовою перевіркою та слідством встановлено, що 4 серпня 2004 року між Державним комітетом України з державного матеріального резерву та ДП ДАК «Хліб України» «Балівський комбінат хлібопродуктів» (Зберігач) укладено договір відповідального зберігання матеріальних цінностей державного резерву. Предметом даного Договору є зберігання зерна державного резерву без надання права користування ним на складських приміщеннях Зберігача.

Відповідно до Договору Зберігач зобов’язаний вживати заходів для належного зберігання цінностей, відшкодовувати втрату, нестачу цінностей та їх пошкодження з використанням продукції відповідного асортименту і належної якості, проводити відпуск цінностей та переміщення тільки за нарядами Державного комітету України з державного матеріального резерву. На підставі вказаного договору проводилась закладка зерна держрезерву (пшениця 3 та 4 класу врожаю 2004 року) на ДП ДАК «Хліб України» «Балівський комбінат хлібопродуктів» у кількості 15 100 тонн.

Згідно актам ревізій від 28.05.2010 року фінансово-господарської діяльності ДП ДАК «Хліб України» «Балівський комбінат хлібопродуктів» проведеної Контрольно-ревізійним управлінням в Дніпропетровській області встановлено, що станом на 01.01.2007 на зберіганні підприємства обліковувалося 5346,204 тонн зерна, у тому числі: на орендованих складських приміщеннях у ВАТ «Перещепинський елеватор» пшениця 3 класу в кількості 4125,850 тонн;

Проте станом на 01.01.2009 та на 01.04.2010 за даними обліку пшениця в кількості 4125,85 тонн, яка зберігалась на ВАТ «Перещепинський елеватор», не обліковується. Відсутня вона і на складах ТОВ «Орільський об’єднаний елеватор» Перещепинської дільниці.

Таким чином посадовими особи ДП ДАК «Хліб України» «Балівський комбінат хлібопродуктів» розтрачено зерно пшениці 3 класу державного резерву в кількості 4125,85 тонн на загальну суму 3 300680,0 грн., чим державі спричинено збитки в особливо великих розмірах.

Слідство по справі ведеться прокуратурою Дніпропетровського району та знаходиться під пильним оком прокурора області.

Нечистим на руку посадовцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3-х років.

Gorod.dp.ua на Facebook.


свидок  (18.06.10 10:13): Остановитесь!!!Кто судить и проводить следствие будет? Наймем ребят из ГАНДУРАСА !!!Пришли пацаны и решили подсчитать, что еще не скоммуниздили ,а оказалось считать -то нечего!!!ГОСРЕЗЕРВ--это КЛОНДАЙК для всех кабминов во все времена! Ответить | С цитатой
К Кадровику в поддержку  (18.06.10 09:49): конечно КРУ проверяло по бумагам, а ИНВЕНТАРИЗАЦИЮ сделали? по факту сколько есть? у меня широкий опыт работы с бухгалтерией, и я знаю какие бывают непрофессиональные бухгалтера, или наоборот - на оптимизацию нарисуют кучу макулатуры, и вроде вот товар есть (в складе), а по документам - вот его нет, появляется только утром на следующий день (приходуют снова).
нужно разбираться.
а вообще пахнет подставой. ЗЕРНО всегда было источником денюг для госструктур, и хлебозаводы его просто перерабатывали чтоб хоть куда то деть, весь заработок в зерне. я к тому, что просто так ОНО никуда не делось, 69 вагонов - все четко было согласовано - руководители Хранителя и Поклажедателя однозначно договорились, а кру обошли , вот их и взяли \"за все подробности\"
Ответить | С цитатой
скинхед  (18.06.10 08:59): \\\"А де зерно?
А нема, миші з*їли.\\\"(с)

Агась- сірі такі зернотрейдерські, з чарівними шлуночками в яких кожна купка зерняток перетворюється в зелененького папірця з портретом дохлого енота посередині.
Ответить | С цитатой
юра  (17.06.10 19:14): барыга должен сидеть в тюрьме(скоро вас всех пересажают,а то одни барыги кругом,а кто работать на земле будет?) Ответить | С цитатой
Кадровик  (17.06.10 18:06): Какая-то неполная информация. Понятно, что по данным бумажного учета имеется нехватка 4125,85 тонн пшеницы. В ж\д вагоне 60 тонн, то есть нехватка по бумажному учету почти 69 вагонов зерна. Куда дели? Но бумажный учет, это не фактический обмер реально хранящегося зерна. Сколько фактически зерна на элеваторах? Может быть, эти самые 69 вагонов зерна - это допустимый % усушки, утруски и уветривания при хранении и он автоматически корректируется в бумажном учете через какой-то временной период? Скажем, 1 раз в квартал, автоматически списывается по учету на условия хранения какой-то % ? Или же это - сверхнормативные потери? Если это так, то це ж, мабуть, миші з*їли! Миші вони такі, вони можуть!.. Ответить | С цитатой
тонтон-макут  (17.06.10 17:50): ИНТЕРЕСНО, Если так рассуждать,то получается,что в тюрьмах будет сидеть 90% населения.
А может проще? Оградить колючкой страну и обьявить ее зоной?
Почему нет?! ЗеК президент уже имеется,а на колючку можно и скинуться.
Ответить | С цитатой
неудивительно...  (17.06.10 16:45): А че от чиновников еще можно было ожидать? Ответить | С цитатой
ИНТЕРЕСНО  (17.06.10 16:04): Вы знаете, после того как ввели огромные штрафы в ГАИ, я лично стал больше придерживаться правил дорожного движения,а предлагая строгость за воровство преследую такую же реакцию"нечистых на руку". Ответить | С цитатой
Вова  (17.06.10 15:06): ИНТЕРЕСНО, Тов. Сталин именно ТАК и поступал, как Вы советуете! Ответить | С цитатой
Pb  (17.06.10 14:55): Ну хоть теперь-то понятно, что Сталин был прав? А вы говорите репрессии... Ответить | С цитатой
1 2
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте