Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
21:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Триває активна підготовка військ до святкування 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Триває  активна підготовка військ до святкування 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні
На Дніпропетровщині, триває підготовка до святкування 67 -ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945р.р.. На Центральній набережній обласного центра пройшла генеральна репетиція урочистого проходження військ Дніпропетровського та Черкаського гарнізонів.

У тренуванні прийняли участь понад 1000 військовослужбовців місцевого та Черкаського гарнізонів, представників інших силових відомств України, вихованців місцевого ліцею з посиленою військо-фізичною підготовкою імені Героя України Євгена Березняка.

Як зазначив начальник штабу – перший заступник командира 6-го армійського корпусу генерал-майор Олександр Локота, до цього учасники урочистого проходження тренувалися у місцях постійної дислокації. Зокрема, вони відпрацьовували прийоми одиночної стройової підготовки та рух у шеренгах.

– На даному етапі ми відпрацювали проходження урочистим маршем у складі зведених рот парадних розрахунків, – генерал-майор Олександр Локота.

Також, 9 травня мешканці та гості Дніпропетровська зможуть оглянути сучасні зразки озброєння та військову техніка. Зокрема, бронетранспортер БТР-80, БРДМ-2, БМД-1 та БМД-2, реактивна система залпового вогню БМ-21 «Град», зенітно-ракетний комплекс «Оса», автомобіль ГАЗ-66 з мінометом 2С12, 120-мм міномет, протитанкова гармата МТ-12Р «Рапіра», а також зенітна установка ЗУ 23-2.

Представляти дані зразки будуть найкращі та найдосвідченіші екіпажі та розрахунки. Також мешканці міста зможуть ознайомитися з тактико-технічними характеристиками, а дітвора посидіти за важелями бойових машин.

- В даний час на військовій техніці   проводяться низка регламентних робіт, а саме її чистять від пилу та бруду, перевіряють роботу вузлів та агрегатів, підготовлюють до транспортування, - повідомив начальник військової інспекції безпеки дорожнього руху Дніпропетровського зонального відділу Військової служби правопорядку у Збройних Силах України підполковник Володимир Ніколенко.

- Передислокація даної військової техніки на місце демонстрації відбудеться ввечері 8 травня, а вже о 23.00 9 травня техніка відправиться до пунктів постійної дислокації, - зазначив підполковник Володимир Ніколенко.

На базі 93-ї окремої механізованої бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України триває активна підготовка до святкових заходів на честь 67-ї річниці Великої Перемоги.

Найретельніше військовослужбовці з'єднання готуються до проведення святкового салюту. Як повідомив начальник ракетних військ і артилерії 6-го армійського корпусу полковник Валерій Якуба, у з'єднанні створена спеціальна комісія щодо підготовки особового складу салютної групи, перевірки матеріальної частини 195-міліметрової салютної установки та її технічного стану і параметрів до здійснення практичного залпу.

- Члени комісії перевірять готовність, технічний стан салютної установки та боєприпасів до неї, - зазначив він. - Напередодні святкування Дня Перемоги буде здійснено два пробних залпи.

Урочисте проходження військ Дніпропетровського та Черкаського гарнізонів розпочнеться на Фестивальному причалі 9 травня о 12.00 а святковий салют пролунає у Дніпропетровську о 22.00 двадцятьма залпами з району проспекту маршала Маліновського у напрямку Фестивального причалу.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте