Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 23 апреля 2024
13:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ніхто не забутий, ніщо не забуто!

|«« «« »» »»|

День Перемоги - це свято, яке об'єднує навколо себе усі покоління в прагненні віддати данину і шану воїнам-фронтовикам. У цей день ми згадуємо і тих, чиє життя забрала війна. Тих, хто поліг у боях, хто помер після війни від ран, хто не дожив свого віку, недолюбив, не встиг натішитися своїми дітьми і онуками.

8 травня ГУМВС України в Дніпропетровській області провело урочисті заходи, присвячені 67-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Біля скверу ім. Щолокова М.О. пенсіонери ОВС – ветерани Великої Вітчизняної війни поклали квіти до пам'ятного знаку, після чого відслужили м олебень у Храмі Святого Великомученика Георгія.

У залі колегії ГУМВС ветеранів привітав перший заступник начальника Головного управління полковник міліції Троценко Віктор Олексійович.

«Багато років минуло від незабутнього травня 1945 року, але й сьогодні великий подвиг захисників і визволителів залишається невичерпним джерелом патріотизму, вірною служіння своєму народу.

У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїну повоєнні роки. Ми уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працю наближав розгром ворога.

На обліку у Головному управлінні знаходяться 47 учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні, 111 інвалідів війни, 206 учасників війни.

Сьогодні ми низько вклоняємося ветеранам Великої Вітчизняної війни. Вам - хто вистояв і не здався під Києвом, Вам - хто зламав хребет фашистському звіру під Сталінградом, Вам - хто незламно стояв на Курській дузі, Вам - хто звільняв від ворожої навали нашу Дніпропетровщину, форсував Дніпро, Вам - кого вітала звільнена від рабства Європа, Вам - хто залишив свої підписи на Рейхстазі.

Значний внесок у розгром ворога і наближення довгоочікуваної Перемоги внесли і працівники Дніпропетровської міліції. З перших днів війни вони разом з частинами Червоної Армії протистояли загарбникам, обороняли від ворога рідну землю. Частина працівників міліції була мобілізована на фронт, інші билися з ворогом у партизанських загонах, підпільних організаціях, служили у винищувальних батальйонах, боролися з диверсантами.

Після важких випробувань війни Ви прийшли на службу до органів внутрішніх справ, де пережили ще одну віху в історії нашої держави. Я кажу про становлення народного господарства, боротьбу з бандитизмом і злочинністю. Проявляючи небувалу самовідданість справі й обов'язку, кожен з Вас зробив значний внесок у справу зміцнення законності і правопорядку в області.

Ваше героїчне минуле, стійкість і мужність у роки суворих випробувань, самовіддана праця у мирний час це яскравий приклад того, як треба любити, берегти і захищати рідну землю» - сказав Віктор Олексійович.

Після цього всі присутні вшанували пам'ять всіх тих, хто віддав своє життя за Перемогу у Великій Вітчизняній війні хвилиною мовчання.

Також у цей день ветерани та члени колегії ГУМВС в області поклали квіти до меморіалу «Вічний вогонь» на Жовтневій площі м. Дніпропетровська та взяли участь у святковому обіді.

Мир і злагода в нашій державі, чисте й сонячне небо над Україною – то найкращий пам'ятник Вашим подвигам. Ми ніколи не забудемо, чим зобов'язані Вам.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (8)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (6)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  Заборгували понад 1,8 млн грн: цього тижня Дніпропроводоканал продовжить відключати боржників (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте