Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:02

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині завершено висадку картоплі та посів соняшника

На Дніпропетровщині завершено висадку картоплі та посів соняшника
На Дніпропетровщині тривають весняно-польові роботи. На початку травня був завершений посів соняшника (близько 400 тис га) та ярого ріпаку (2,6 тис га). Також цього місяця закінчені роботи з висадки картоплі (майже 53 тис га).

Продовжується посів 32 тис га овочів (вже виконано 90% до плану) та 10 тис га гречки (32%). Вже розпочалося колосіння озимих культур, що дозволить провести жнива на 12-14 днів раніше, ніж у попередні 5-7 років. Про це повідомили у департаменті агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації.

Подальший план посівної кампанії в області наразі корегується через посуху, яка продовжується з 6 квітня. Зараз рівень вологи у ґрунті складає 80 мм при нормі 130 – 140 мм. За завданням губернатора Дмитра Колєснікова на Дніпропетровщині ведеться щоденний моніторинг стану озимих та ранніх зернових культур.

«Наразі всі озимі та ранні зернові культури знаходяться у доброму та задовільному стані, - зазначив директор департаменту агропромислового комплексу та розвитку сільських територій Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький. – Навіть за умови, якщо дощу не буде найближчі 10-12 днів, шкоди для посівів посуха не завдасть. Проте за прогнозами опади ми очікуємо вже цього тижня».

Він додав, що за таких погодних умов доцільно внести незначні корективи у структуру посівних площ. Так, в області вже засіяна достатня кількість кукурудзи – 317 тис га, це майже 90% від запланованого. На площі, що залишилася, замість кукурудзи посіють просо і сорго. Це також зернові культури, посів яких дозволить витримати науково обґрунтовані норми – 60% зернових та 20% технічних культур.

Цього тижня у Дніпропетровську відбудеться селекторна нарада щодо внесення корективів у план посівної.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Подсолнечниковый усач  (16.05.13 09:48): РЕСПЕКТ!!! Відповісти | З цитатою
кщт  (15.05.13 00:47): неправда! я знаю человека в селе Олександрополь, который еще не посадил подсолнечник) там целых 30 Га!!
:-)
Відповісти | З цитатою
Калорадский ЖУК.  (14.05.13 18:47): РЭСПЭКТ!!! Відповісти | З цитатою
ВДВ  (14.05.13 12:48): Высадка картофеля с воздуха без поддержки ВМС ( не путать с внутриматочной спиралью) может привести к потере большей половины личного состава в связи с аномальной жарой на всех фронтах. Відповісти | З цитатою
иван  (14.05.13 12:36): пиз дешь!!!сажаем и ждем дождей Відповісти | З цитатою
Lexone  (14.05.13 10:53): А бурячек не отите посадить? или уже все будем жрать тросник? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті