Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 07 мая 2024
21:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул поклав квіти до Пам'ятника воїнам Радянської Армії в Трептов-парку в Берліні

Олександр Вілкул поклав квіти до Пам'ятника воїнам Радянської Армії в Трептов-парку в Берліні
У Берліні Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул поклав квіти до Пам'ятника воїнам Радянської Армії в Трептов-парку, де поховано близько п'яти тисяч радянських солдат.

Цей унікальний меморіальний комплекс є найбільшим і найвідомішим з подібних пам'ятників у світі. У заході також взяли участь Посол України у ФРН Павло Клімкін, члени української делегації та представники Посольства. Після церемонії покладання квітів присутні вшанували пам’ять загиблих солдатів хвилиною мовчання.

«Пам'ятник воїнам-визволителям у Берлінському Трептов-парку – це пам’ятник народам-переможцям у Великій вітчизняній війні, серед яких гідне місце посідає український народ. На німецькій землі пам’ятають та шанують воїна-визволителя, який врятував світ від фашизму. За 68 післявоєнних років багато що змінилося і в Україні, і в Німеччині, але незмінним залишаються загальнолюдські цінності і вдячна людська пам'ять», - сказав Олександр Вілкул під час заходу.

Він також зазначив, що збереження правдивої історії, підтримка ветеранів та військово-патріотичне виховання молоді – це священний обов’язок кожного. «Цього року виповниться 70 років битві за Дніпро, у наступному український народ святкуватиме 70-річчя визволення України. Я впевнений, українці – велика нація. І вона буде такою, якщо українці будуть пам’ятати свою історію», - сказав Олександр Вілкул.

Нагадаємо, у Берліні як співголова українсько-німецької групи з української сторони Олександр Вілкул проведе 7-ме засідання українсько-німецької Групи високого рівня (ГВР) з економічного співробітництва, а також серію зустрічей з представниками німецького уряду і ділових кіл. Співголова ГВР від німецької сторони – державний секретар Федерального міністерства економіки та технологій ФРН Анна Рут Херкес.

Сторони обговорюють питання українсько-німецьких економічних відносин, залучення німецьких інвестицій та подальшого співробітництва між двома країнами.

Довідка:

Пам'ятник воїнам Радянської Армії в Трептов-парку в Берліні — радянський меморіальний комплекс в Трептов-парку. Являє собою фігуру радянського солдата, в одній руці якого — меч, що розрубує фашистську свастику, на іншій — врятована з розвалин поверженого Берліна маленька німецька дівчинка.

З урахуванням висоти пагорба і цоколя основи загальна висота монумента дорівнює приблизно 30 метрів.

Меморіал зводився протягом трьох років і був офіційно відкритий 8 травня 1949 року. Авторський колектив очолювали архітектор Яків Білопольський і скульптор Євген Вучетич.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

   

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте