Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 17 мая 2024
23:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Олександр Вілкул привітав держслужбовців з професійним святом

Олександр Вілкул привітав держслужбовців з професійним святом
«Завдання Уряду, завдання кожного державного службовця – створювати сприятливі умови для розвитку суспільства, підвищення соціальних стандартів для населення, росту економіки та створення нових робочих місць. Таке завдання поставив перед нами Президент України Віктор Янукович. Я дякую держслужбовцям Дніпропетровщини, які реалізують проекти з розвитку регіону», - сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул.

Він зазначив, що з 2010 року на Дніпропетровщині реалізується ряд проектів розвитку інфраструктури. Зокрема, підвищення транспортного та логістичного потенціалу регіону за рахунок створення об’їзної дороги навколо Дніпропетровська та з’їздів з Кайдацького мосту. За три роки на Дніпропетровщині побудовано і капітально відремонтовано більше 5 млн м² доріг.

Дніпропетровщина стала першим регіоном країни в якому було впроваджено безкоштовне землевиділення під будівництво будинків в рамках державної програми «Доступне житло». Також в області за рахунок місцевого бюджету до будмайданчиків було підведено всі необхідні комунікації. Це дозволило на 30-40% здешевити вартість квадратного метра. Проект за таким принципом, нині, реалізується в багатьох регіонах країни.

Важливим інфраструктурним проектом є відновлення будівництва Дніпропетровського метрополітену, роботи над яким були призупинені на більш як 15 років. За фінансування цього проекту Європейським Банком Реконструкції і Розвитку 5 червня у Верховній Раді проголосували представники всіх політичних сил.

«Такий потужний інфраструктурний проект, який був згенерований на Дніпропетровщині, отримав підтримку представників всіх парламентських фракцій у Верховній Раді. Це приклад того, як конструктивні регіональні проекти здатні об’єднати політичні сили і сприяти розвитку країни. І саме такий принцип закладено у кожен проект, який реалізується на Дніпропетровщині», - сказав Олександр Вілкул.

Він також підкреслив, що велике значення для країни мають проекти з дебюрократизації та підвищення якості адміністративних послуг для населення, які реалізуються в рамках програми «Відкрита влада». Зокрема, це стосується проекту «Адміністративні послуги: спрощений доступ через пошту». Дніпропетровщина була першим пілотним регіоном, в якому впровадили проект спрощеного доступу до адмінпослуг через поштові відділення, взявши за зразок британську модель.

«Впровадження кращих європейських практик управління регіоном, використання сучасних технологій – це характерні ознаки держслужбовців Дніпропетровського регіону. Ми підняли високу планку, і ми маємо тримати її на такому ж рівні і надалі, заради розвитку Дніпропетровщини, та України», - сказав Віце-прем’єр.

Олександр Вілкул високо відзначив професійну діяльність команди держслужбовців Дніпропетровщини на чолі з губернатором Дмитром Колєсніковим. А також, ефективну структурну взаємодію між органами державної влади та органами місцевого самоврядуванням. Зокрема, з обласною радою, яку очолює Євген Удод.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте