Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 17 июня 2024
16:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Що подивитись у дніпропетровських театрах

Що подивитись у дніпропетровських театрах
Куди піти, що подивитись? Кореспондент “Зорі” дізнався, які прем’єри чекають дніпропетровських глядачів та що цікавого пропонують у театрах зі старого репертуару.

Дніпропетровський академічний театр російської драми імені М. Горького відкриває свій 87-й театральний сезон 11 жовтня однією з кращих вистав театру «Мир дому твоєму» за Шолом-Алейхемом.

Спектакль поставлено кілька років тому народним артистом України Жаном Мельниковим. У виставі задіяні корифеї театру народні артисти України – сам Жан Мельников, Людмила Вершиніна, Анатолій Дудка та інші. Спекталь став переможцем фестивалю «Вересневі самоцвіти» у Кіровограді. У квітні цього року з цим спектаклем горьківці побували в столиці, де виступили на сцені Національного академічного театру ім.. Лесі Українки. Глядачі і критики тепло сприйняли роботу земляків. А одна з рецензій називалася «Тев’є-молочник повернувся до Києва», бо після смерті Богдана Ступки Тев’є полишив Київ…

На 1-2 листопада горьківці запланували прем’єру романтичної мелодрами «Дикун» за п»єсою класика іспанської драматургії Алехандро Касона . Багатоскладовий і звивистий, романтично піднесений, а часто і по-комедійному забавний шлях від лютої ненависті до всепоглинаючої любові становить сюжетну канву нової вистави. Постановник – народний артист України, заслужений артист Росії Володимир саранчук. Вже нині театр також готує нову дитячу казку до нового року «Іван-Медвідь» , яку ставить режисер Олександр Голубенко.

Дніпропетровський академічний театр опери і балету відкриває ювілейний 40-й сезон 6 жовтня премєрою – казкою для театру у 3-х діях «Принцеса Турандот» Джакомо Пуччіні. Спектакль – за мотивами однойменної п’єси К. Гоцці.

-Сезон обіцяє бути цікавим, -сказав напередодні прем’єри художній керівник театру народний артист України Юрій Чайка. – У виставі «Принцеса Турандот» співає блискуча співачка Наталі Маргаріт-Фронталіні, яку визнано кращою Турандот в Європі. Вона співає цю партію в усіх театрах світу. 6 жовтня співала у нас. Музика Пуччіні дуже відрізняється від іншої – вона потужна, агресивна і потребує особливої подачі – потужного голосу . Чесно кажучи, Турандот можна ставити лише тоді, коли є співачка такого масштабу. Вперше я ставив цей спектакль років 15 тому в Італії. Потім ми його показали десять років тому на площі перед театром – це була зовсім інша вистава. Від нього лишився лише ось цей дракон, якого ви бачите. Зараз у виставі зайняті усі колективи театру – балет, хор, виготовлені розкішні костюми. У жовтні ми покажемо три вистави «Турандот». Ще в одній виставі заспіває Наталі Маргаріт. А потім головну партію виконає дуже достойна співачка Дніпропетровської опери Наталя Сандак.

Юрій Чайка обіцяє поставити в новому сезоні ще три спектаклі – «Тоску», «Набуко» і «Мазепу». Уявляєте, які гігантські плани? Це – велика опера. Але будуть і легші проекти. Разом з театром КВН започатковано дуже цікавий проект «Це опера, дитино!» Над ним активно працюють Григорій Гельфер і Євген Гендін. Це буде справжня опера і дуже дотепний текст на тему того, як до опери ставитися. Олег Ніколаєв обіцяє порадувати глядача в новому сезоні комічним балетом «Дванадцять стільців».

Початок сезону подарував нашій опері зустріч з кількома цікавими італійськими артистами. В «Трубадурі» завтра співатиме Наталі Маргаріт. З Мілана приїде до нас співачка Наталя Тарасевич- вона 12 жовтня співатиме в опері «Трубадур», в партії циганки Азучени. За пультом 6 жовтня маестро Сільвано Фонталіні. А 19 жовтня в опері «Отелло» роль Дездемони виконуватиме співачка з Венеції Беатріче Греджо. Тож наш театр давно асоційований в Європу…

Свій 96-й сезон Дніпропетровський академічний український музично-драматичний театр ім.. Т. Шевченка відкриває 10 жовтня музичною комедією «За двома зайцями» М. Старицького.

25-26 жовтня на суд глядачів виноситься прем’єрна вистава «Милі дітки» – сучасна комедія на дві дії Ф. Кампо.

Шевченківці нещодавно повернулися з гастролей. З 3 по 14 вересня, незадовго до відкриття 96-го театрального сезону і святкування 95-річчя з дня заснування театр успішно провів гастрольний тур по Тернопільскій, Волинській та Рівненській областях. Глядачі мали змогу познайомитися з виставами “Кайдашева сім’я”, “Майська ніч” і казкою “Коза-Дереза”.

Театр одного актора «Крик» у Дніпропетровську розпочав сезон 3 жовтня виставою «Непізнані».

Народний артист України Михайло Мельник обіцяє глядачам у жовтні зустріч з виставами «Мутація», «Сонце в очах твоїх…», «Табу» і «Гріх».

Дніпропетровський театр «Віримо» відкрив свій 23-й сезон епічною драмою «Голодна кров» О. Бісика, Т. Волкової і Д. Медведєва.

На малій сцені в театрі Володимира Петренка показують драму з елементами чорної комедії «Home, Sweet Home!» Також глядачеві пропонують притча в одній дії М. Ладо «Дуже проста історія» та психологічну клоунаду на дві дії «Фантазії Фарятьєва» А. Соколова.

Дніпропетровський обласний молодіжний театр на вул.. Московській, 23 відкрив сезон виставою «Кімната нареченої».

У репертуарі жовтня казка «Дюймовочка», «Кошеня на ім’я Гав», «Смертельне кохання», «Троє поросяток», «Пеппі Довга панчоха», «Чарівна криниця» та інші.

Gorod.dp.ua на Facebook.


зритель  (11.10.13 12:17): Дніпропетровський театр «Віримо» відкрив свій 23-й сезон епічною драмою «Голодна кров» О. Бісика, Т. Волкової і Д. Медведєва
ха-ха сезон они окрыли Дульсинеей Тобосской)))
Ответить | С цитатой
НинаДнепр  (09.10.13 22:35): Это все театры Днепропетровска, про которые знают корреспонденты "Зори"? Заглядывали бы хоть иногда на gorod.dp.ua/afisha !! Много нового для себя открыли бы. И для читателей, по ходу дела. Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  До Дніпра вже прибула партія з 9 останніх трамваїв із Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Фабра жінка потрапила під колеса Toyota Land Cruiser (10)

•  У МОЗ заявили, що українці зловживають сіллю: проблема у хлібові (9)

•  У Дніпрі на Калнишевського мікроавтобус Mercedes на переході збив жінку з собакою (8)

•  Монастирський острів: ідеальний відпочинок у серці Дніпра (7)

•  Кабмін змінив правила перевірки водіїв на стан сп'яніння (6)

•  У Дніпрі відремонтували аварійні дерев'яні сходи до мосту на Монастирський острів: прохід відкрито (6)

•  Сильна злива та гроза. Як Дніпро впорався з черговим циклоном (5)

•  Знаменитий дніпровський мандрівник Сергій Гордієнко зібрався у новий європейський похід (5)

•  Автівку повністю зім'яло: у Дніпрі на Набережній Заводській Lexus вилетів з дороги та врізався в білборд, водія та пасажирку ушпиталили (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте