Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
00:19

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Борис Філатов привітав Героя Радянського Союзу Олексія Колесникова

|«« «« »» »»|

Про війну та довгоочікувану Перемогу 9 травня 1945 року сучасне покоління знає з книжок історії, мемуарів, чисельних фільмів… Але найціннішими є спогади тих, хто пройшов війну – хто на власні очі бачив весь її жах та безліч скалічених доль.

Сьогодні у Дніпропетровській області проживають 91 тис ветеранів війни, з них 2 Герої Радянського Союзу та ветеран, нагороджений чотирма медалями «За відвагу».

Напередодні Дня Перемоги в.о. голови облдержадміністрації Борис Філатов відвідав Героя Радянського Союзу Олексія Васильовича Колесникова. Борис Філатов вручив ветерану сертифікат на 50 тис грн, які виділені з обласного бюджету.

« Для мене це свято – не просто свято. Я ніколи не бачив свого діда. Він пішов з Донбасу ще молодим і загинув під Вітебськом у болотах. Лише через 50 років після його смерті я знайшов його могилу, витративши на це 5 років. Тому для нас це не просто Перемога. Це ті речі, які пересікли серця майже кожної родини на Дніпропетровщині», - сказав Борис Філатов.

Він також додав, що до Дня Перемоги на Дніпропетровщині будуть проведені масові заходи – покладання квітів, концерти, організована «фронтова каша». Влада співпрацює з усіма громадськими організаціями, які мають намір достойно відсвяткувати це свято. В той же час керівництво області разом з правоохоронними органами відповідає за забезпечення громадської безпеки.

За чашкою чаю Олексій Колесников згадував воєнні роки – як почалася Друга світова війна, як у свої 20 років потрапив на фронт та як країна здобула перемогу над ворогом.

Зокрема, Олексій Васильович згадує, що на фронт пішов у вересні 1941 року. У 1942 році його перевели у розвідувальну авіацію фронту. Він був льотчиком 118-ї окремої розвідувальної ескадрильї (7-а повітряна армія, Карельський фронт). Старший лейтенант Олексій Колесников до середини листопада 1943 року здійснив 168 бойових вильотів на розвідку позицій, місцезнаходження аеродромів, смуг оборони та інших важливих військових об'єктів супротивника. У 1942 році пілот-розвідник Колесников без прикриття, незважаючи на сильну протидію винищувальної авіації ворога, розкрив аеродромну мережу і базування авіації супротивника на південній ділянці Карельського фронту. Дещо пізніше він тричі сфотографував оборонну смугу противника.

У лютому 1944 року Указом Президії Верховної Ради СРСР за зразкове виконання бойових завдань і проявлені при цьому мужність і героїзм старшому лейтенанту Олексію Колесникову присвоєно звання Героя Радянського Союзу з врученням ордена Леніна і медалі «Золота Зірка».

Всього за роки війни Олексій Колесников здійснив 300 успішних бойових вильотів на розвідку і бомбардування противника. Нагороджений орденом Леніна, двома орденами Червоного Прапора, двома орденами Вітчизняної війни 1-го ступеня, орденом Вітчизняної війни 2-го ступеня, орденом Червоної Зірки та медалями.

Gorod.dp.ua на Facebook.

2  

Ирина Васильев  (08.05.14 20:39): Борька вот когда молодец,так молодец.Единственный в городе Герой Сов Союза остался.Борь,ну я тебя и Игоря обожаю.Вас уже обожает весь Днепропетровск.А о негативе на вас не огорчайтесь-то от зависти. Обговорення: 1
1

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті