Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 12 мая 2024
07:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

ДНУ чекає абітурієнтів з усіх регіонів

ДНУ чекає абітурієнтів з усіх регіонів
Ректор ДНУ, професор Микола Вікторович Поляков та відповідальний секретар Приймальної комісії ДНУ, професор Олександр Васильович Хамініч взяли участь у прес-конференції «Зміни до «Правил прийому до ДНУ ім. О.Гончара» у 2014 році».

Микола Вікторович наголосив, що у вівторок, 3 червня, у Міністерстві освіти і науки України були підписані зміни до «Правил прийому до ДНУ імені Олеся Гончара в 2014 році». Усі зміни в цих Правилах прийому відповідають змінам в «Умовах прийому до вищих навчальних закладів України в 2014 році», а найбільш суттєві з них стосуються, в основному, термінів абітурієнтської кампанії, процедури розрахунку середнього балу атестату абітурієнта про середню освіту, оцінювання творчих конкурсів. Зокрема, середній бал атестату про повну загальну середню освіту за 12-бальною шкалою автоматично переводиться у 60-бальну шкалу з використанням коефіцієнту «5».

М. Поляков і О. Хамініч відзначили, що у ДНУ, як і в інших ВНЗ України, прийом заяв та документів у паперовій або електронній формі від вступників розпочинається 11 липня, а закінчується для вступників на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти 1 серпня. Як і в минулі роки, при вступі на навчання за освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра, вступник може подати заяву (заяви) не більше ніж до п’яти ВНЗ України та не більше ніж на три напрями підготовки у кожному з них.

Заяви в електронному вигляді мають право подати вступники, які бажають взяти участь у конкурсному відборі на основі атестата про повну загальну середню освіту, сертифіката (сертифікатів) зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів. Прийом документів для тих, хто вступає на основі повної загальної середньої освіти і проходить співбесіду, складає вступні екзамени, закінчується 24 липня. Співбесіди та вступні екзамени проводяться з 25 липня до 1 серпня. Прийом заяв та документів від осіб, які для вступу мають проходити творчі конкурси, закінчується 24 липня. У ДНУ творчі конкурси проходять вступники на напрями підготовки «Образотворче мистецтво», «Дизайн» та «Журналістика». Творчі конкурси проводяться з 21 липня до 1 серпня.

Рейтинговий список абітурієнтів, які вступають на основі базової та повної загальної середньої освіти, із зазначенням рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення, оприлюднюється 2 серпня. Перший строк вибору вступниками місця навчання закінчується 4 серпня. Оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється 5 серпня. Другий строк закінчується 7 серпня, а оновлений список рекомендованих до зарахування оприлюднюється 8 серпня. Третій строк закінчується 10 серпня. Зарахування вступників на денну форму навчання на основі базової та повної загальної середньої освіти відбувається: за державним замовленням 11 серпня; за кошти фізичних та юридичних осіб (за умови виконання державного замовлення відповідного напряму (спеціальності)) не пізніше 18 серпня.

На сьогодні план держзамовлення ще не оприлюднений, але ректор Микола Поляков запевнив, що абітурієнтам не варто хвилюватися. Щороку університет отримує значну кількість місць держзамовлення. Приміром, минулого року держбюджетний план прийому до ДНУ у 2013 р. становив: на денну форму 1797 місць, на заочну форму – 165 місць. Тож абітурієнтам не варто лякатися високих конкурсних показників, адже вони дещо штучні через те, що кожен може подати заяви у 5 ВНЗ, на три напрямки в кожному. «Наприклад, минулого року до ДНУ було подано більше 30 тисяч заяв, і в рейтингу популярності наш університет був на сьомому місці серед ВНЗ України. Сьогодні ДНУ пропонує абітурієнтам 68 напрямків підготовки за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» і 87 – за рівнями «спеціаліст» і «магістр». Як бачите, спектр достатньо широкий, і, на наш погляд, він відповідає основним тенденціям розвитку вищої школи не лише в Україні, а й у Європі. Також він узгоджується з запитами ринку праці», – зазначив ректор ДНУ.

«Ціни на навчання цього року майже не змінилися, – зауважив ректор. – Ми підняли їх на 0,5% в порівнянні з минулим роком відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту». Нагадаю, що студенти протягом всього терміну навчання сплачують ту вартість, яка була у рік їх вступу».

На запитання журналістів про абітурієнтів з Криму, Донбасу і Луганщини, Олександр Хамініч відзначив: «Цього року МОН України приділяє особливу увагу абітурієнтам з Криму. У нас є вся нормативна база для переведення цих студентів як на бюджетні, так і на позабюджетні місця. Вже 26 студентів переведено, ще близько 20 складають академрізницю і переводяться, також багато заяв від тих, хто вирішив завершити навчальний рік на півострові, а потім перевестися. А ось щодо студентів та абітурієнтів з Донецької і Луганської областей, то у нас поки немає будь-яких нормативних роз’яснень, але ми раді абітурієнтам з усіх регіонів. Ми їх чекаємо, готуємо гуртожитки. Звичайно, їх ресурси не безмежні, але з урахуванням динаміки минулих років, виписки з гуртожитків тих, хто завершив навчання, місця будуть. У нас не було випадків, щоб ми відмовляли іногороднім в наданні гуртожитків.

Також Олександр Хамініч наголосив, що у перші дні прийому документів в ДНУ спостерігаються величезні черги. «Щороку у нас у перший тиждень особливо багато людей. Наголошуємо, що Приймальна комісія працює щодня без вихідних. Але батьки, абітурієнти і вчителі мають усвідомити - день подачі документів не визначає місце абітурієнта у рейтингу. Рейтинг складається за результатами ЗНО, до них додається середній бал атестату. Тож, будь ласка, активно користуйтеся електронною формою подачі документів», - звернувся до абітурієнтів відповідальний секретар Приймальної комісії ДНУ.

Всю необхідну інформацію про вступ можна знайти на сайті ДНУ www.dnu.dp.ua у розділі «Абітурієнту».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Мнение  (10.06.14 09:01): Поляков красиво стелит. А по-факту, к сожалению, ДНУ славится розрозшейся коррупцией и все уменьшающимся качеством обучения. Ответить | С цитатой
Postimees  (08.06.14 13:45): ДУЭП лучше. Поступайте на политологию в ДУЭП им. А. Нобеля Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте