Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 14 травня 2024
08:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Удвічі менше за світло сплачують громадяни, які реалізували проекти з енергоефективності

Удвічі менше за світло сплачують громадяни, які реалізували проекти з енергоефективності
Більш як у двічі зменшили споживання електроенергії мешканці буд. № 6, що на вул. Космонавтів (ОК «ЖБК № 300»), які цьогоріч вперше виграли у конкурсі міні-проектів з енергоефективності та енергозбереження серед локальних громад.

Вони самостійно розробили та завдяки підтримці обласній ради реалізували проект, який дозволив скоротити споживання електроенергії з 500-700 кВт на місяць до 250. Це вдалося досягти завдяки установці енергозберігаючих світильників та системи автоматичного керування освітленням, а зношені кабелі живлення замінили на нові. Бюджет заходів становив майже 50,4 тис. грн., з них співфінансування з обласного бюджету – більше 32 тис. грн.

«Прагнення до економії енергоносіїв у побуті має стати для нас нормою життя, як це є у жителів Європи чи США. Тому що викидати гроші, у прямому сенсі «на вітер» є сьогодні неприпустимим. Обласна рада підтримує кожного, хто вирішив змінити своє відношення до енергоносіїв на раціональне: завдяки нашому конкурсу міні-проектів серед локальних громад люди можуть заощаджувати енергоносії та зберігати родинні бюджети без втрати комфорту життя», - зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Нагадаємо, що ініціативу голови обласної ради Євгена Удода – конкурс міні-проектів з енергоефективності та енергозбереження серед локальних громад ОСББ, ЖСК та ОСН продовжено на 2015 рік. Розмір гранту від облради, який отримають переможці на реалізацію своїх проектів – до 50 тис. грн. Більш детальна інформація на сайті: http://energy.oblrada.dp.ua

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Лекарь  (26.12.14 19:19): За экономию 250кВтч в месяц заплатили 50 000 грн.
Т.е. в месяц экономится 250 х 0,3= 75 грн.
Чтобы отбить затраты надо 50000:75=666мес. или 55лет.
Отличное вложение.
Для кого только ?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Гриша  (26.12.14 14:32): Примерно вдвое менее платят за свет те, кто научился останавливать счетчик. Других рациональных вариантов - не. Увы... Відповісти | З цитатою
тщызфь  (26.12.14 13:50): т.е. эта энерго(д)эффективность окупится через примерно 30 лет?
или я в арифметике не того?..
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті