Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 22 травня 2024
09:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Євген Удод: Ми прагнемо до максимальної публічності та прозорості прийнятих рішень

Євген Удод: Ми прагнемо до максимальної публічності та прозорості прийнятих рішень
У 2014 році за ініціативою Євгена Удода Дніпропетровська обласна рада запровадила унікальну для України практику – громадська експертиза своїх рішень. До складу кожної постійної комісії увійшов представник громадськості, який брав участь в розробці проектів рішень, вносив свої пропозиції та зауваження.

«Публічність та прозорість владних рішень - це вимога нашої громади. А громадська експертиза – реальний механізм, який дозволяє реалізувати цю вимогу. Замість можливих конфліктів «влада-громадськість» при остаточному ухваленні рішення тепер відбувається конструктивне обговорення під час його підготовки. На виході ми отримуємо ефективне та узгоджене з громадою рішення, яке буде працювати на користь Дніпропетровської області та її мешканців», - підкреслив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод, підводячи підсумки 2014 року.

Серед важливих рішень облради, прийняття стратегії розвитку Дніпропетровської області до 2020 року. Пріоритетними напрямками розвитку області стали: диверсифікація економіки, розвиток сільських територій, розвиток екологічних програм і енергобезпеки, а також розвиток людського потенціалу.

Затверджено програму підтримки малого та середнього підприємництва та конкурсний принцип визначення інвесторів для розвитку соціальних об'єктів. Нова програма передбачає створення мережі бізнес-інкубаторів, коворкінг- центру, підтримку проекту «Будинок юстиції», сприяння розвитку молодіжного та жіночого підприємництва, створення «Школи бізнесу» для молоді та проведення занять «Основи підприємництва» для школярів.

Прийнята нова соціальна програма на 2015-2019 роки для людей, які потребують особливої уваги та підтримки. Вона ґрунтується на двох головних принципах: конкретні заходи та адресність допомоги. На реабілітацію інвалідів буде спрямовано більше 230 млн. грн. з державного бюджету. За ці гроші, протягом дії програми, планується щорічно закупати близько 20 тис. одиниць технічних засобів реабілітації, 2,5 тис. інвалідних колясок та 25 тис. протезних виробів. Крім цього, програма передбачає матеріальну допомогу сім'ям, в яких народилася трійня або більше дітей (50 тис. грн. на одну сім'ю) та жінкам, яким присвоєно почесне звання «Мати-героїня» (12 тис. грн. на одну сім'ю). Також закладені кошти на щорічне оздоровлення пільгових категорій громадян та на цільову допомогу постраждалим внаслідок ліквідації Чорнобильської катастрофи і всім незахищеним верствам населення. Загальна сума фінансування всіх заходів соціальної програми – майже 24 млрд. гривень.

Депутати облради затвердили Програму збереження і розвитку об'єктів культурної та природної спадщини Дніпропетровської області на 2014-2019 роки. Її в иконання дасть змогу зберегти і передати майбутнім поколінням об'єкти культурної спадщини регіону, відродити культурно-і с торичний пласт козацького епосу (Петриківку, козацькі пісні), створити Дніпропетровщині імідж регіону з багатими традиціями і високою культурою, активізувати участь області в міжнародних культурних проектах.

У 2014 році прийнято рішення про створення чотирьох нових природних заказників. Таким чином, площа природно-заповідного фонду області збільшилася на 2488 га і становить 92,6 тис. га (2,91% території області). Для нашого екологічно складного регіону збереження таких природних зон є рівнозначним до збереження життя.

Gorod.dp.ua на Facebook.


местный  (30.12.14 13:27): этот народный избранник является образцом нравственности альтруизма и жертвенного служения народу,прямо не знаешь как и благодарить при случае.А такой ,надеюсь ,подвернется Відповісти | З цитатою
страннег  (30.12.14 00:53): А титушек с ложкулом из Криворого Рога и Алчевска эта тварь тоже "прозрачно и публично" завозила? Почему эта г н и д а до сих пор на свободе? Как эти уроды быстро все перекрашиваются и мимикрируют... Может хотя бы новый прокурор начнёт хоть что-то делать для наказания виновных в февральских событиях в Днепре. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
житель  (29.12.14 20:42): Пан Удод, в доказательство своих слов опубликуйте прозрачные данные о количестве коммунальных предприятий города, об их бюджете и, главное, какую прибыль они приносят в городской бюджет и как эта полученная прибыль распределяется! Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті