Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:49

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У районі сел. Солене відкопали скарб бронзової доби

У районі сел. Солене відкопали скарб бронзової доби

Під час археологічної розвідки старший науковий співробітник Музею історії Дніпра Кирило Габор виявив кам'яну стелу бронзової доби, вік якої – близько 3 тисяч років!

Бронзова епоха - культурно-історичний період історії людства, що прийшов на зміну енеоліту (мідному часу) - перехідному періоду після кам'яного віку. Характеризується виготовленням та використанням бронзових знарядь праці та зброї з бронзи, появою кочового скотарства, поливного поліводства, писемності, рабовласницьких держав (кінець III – початок І тисячоліття до н.е.). Бронзова епоха змінилася залізною в І тисячолітті до н. е. Хронологічні рамки бронзової доби наступні: 35/33 - 13/11 століття до н. е., проте в різних культур вони різняться.

Про цю дивовижну знахідку у групі «7 Чудес Солонянщини на Січеславщині» повідомила відома дослідниця історії цього краю Тетяна Латай:

«І знову Кирило Габор розшукав новий експонат для Солонянського музею!

Дякую, друже, за твою працю, за твій внесок в збереження і виявлення предметів археологічної спадщини, та за історико-культурний розвиток громади!

Цікава та цінна знахідка під час розвідки - антропоморфна, ціла стела періоду бронзи!

Проглядається голова і плечі».

Зазначимо, що раніше наші історики та археологи на Донбасі, в районі бойових дій, зуміли виявити та врятувати кількох «кам'яних баб», які були успішно доставлені до Дніпропетровського історичного музею на тимчасове зберігання.

Фото Тетяни Латай.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті