Соковитий, солодкий та дуже корисний. Все це про один з найулюбленіших літніх смаколиків українців - кавун. На ринках та в супермаркетах мешканцям Дніпропетровщини пропонують найрізноманітніші види цієї ягоди. Чи можливо «на око» визначити вміст в кавуні нітратів? Як правильно обрати солодку ягоду та не отруїтися? Читайте далі.
Щоб уникнути отруєння, не купуйте кавуни на стихійних ринках. Вимагайте у продавця ветеринарно-санітарне свідоцтво. Цей документ – гарантія, що в ягодах немає пестицидів, солей важких металів, а вміст нітратів не перевищує допустимої норми.
Проходьте повз продавців, які викладають свій товар просто на землі. Від трас або автомобільних заправок до точок продажу має бути щонайменше 10 метрів. В іншому випадку ягода міститиме шкідливі речовини - вона швидко вбирає в себе свинець з вихлопних газів. Не погоджуйтеся й на пропозицію продавця відрізати шматочок кавуна.
Перед вживанням кавун слід ретельно помити. Для цього краще скористатися щіткою, потім обдати ягоду окропом, холодною водою та дати висохнути.
Не варто їсти м'якоть близько біля кірки - найбільша частка шкідливих речовин знаходиться саме там. Не давайте кавун дітям до року.
Кавун необхідно зберігати в холодильнику, проте не більше доби. Імовірність отруєння підвищується на початку та в кінці сезону кавунів.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |