Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
23:50

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Це потрібно знати кожному: як розпізнати інсульт

Це потрібно знати кожному: як розпізнати інсульт

Останніми роками інсульт суттєво помолодшав – підступна хвороба вражає не тільки літніх людей, а й тих, кому немає й 30-ти. Серцева катастрофа стається зненацька, розвивається миттєво, може призвести до інвалідності та навіть смерті. Рахунок іде на хвилини.

Декілька ознак, за якими можна розпізнати інсульт, має знати кожен, кажуть лікарі. Це рятує життя.

Перші ознаки інсульту з'являються раптово. Це сильний головний біль, втрата рівноваги та координації рухів. Постраждалий дезорієнтується в просторі: плутається в датах, не може зрозуміти, де знаходиться.

Серед симптомів - слабкість або оніміння м'язів з однієї сторони тіла. Людина нездатна рухати правою рукою та ногою, або лівою рукою та ногою. Асиметрія обличчя, його «перекос». Можна попросити постраждалого посміхнутися – посмішка вийде кривою.

Для інсульту характерні й проблеми з мовленням: загальмованість, порушення дикції, повна неспроможність щось сказати. Щоб перевірити це, можна попросити людину сказати просте речення. Ще один симптом – погіршення зору, повна або часткова його втрата, двоїння предметів.

Помітили хоч один симптом інсульту – негайно викликайте «швидку». Звернутися до лікарів потрібно, навіть якщо ознаки хвороби були короткочасними. Допомога лікарів найбільш ефективна в перші 4 години після інсульту.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


в 2010  (07.11.16 21:44): один день в больнице скорой обходился мне в 800 грн. и это только лекарства Відповісти | З цитатою
"Сердечная катастрофа" :(  (07.11.16 18:07): Вообще-то инсульт - это острое нарушение МОЗГОВОГО кровообращения. Серде в данном случае абсолютно ни при чём. Поэтому и импровизированное сердечко на картинке и псевдо-термин "сердечная катастрофа" говорит лишь о том, что эти горе-журналисты (хоть и написано внизу статьи "Облгосадминистрация", но просто не хочу в это верить :)...) совершенно не понимают, о чём пишут. Я бы, например, поостерегся слушать советы от таких "знатоков". Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Раиса V  (07.11.16 17:46): А на какую сумму скорая будет распознавать эти симптомы?
Сейчас любой инсульт, предлагают уже делать операцию. А это около 50.000 грн.
Так лучше, и не надо распознавать?
Відповісти | З цитатою
Глюкс  (07.11.16 17:07): Нас упорно пытаются убедить, что у одной широко известной полицейской таки был инсульт... Відповісти | З цитатою
2010  (07.11.16 13:36): Если у вас нет денег , ни какой помощи от врачей не ждите , ВЫ ТРУП Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті