Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
13:32

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У міжнародному фотоконкурсі обрали найкраще фото пам'ятки Дніпропетровської області

У міжнародному фотоконкурсі обрали найкраще фото пам'ятки Дніпропетровської області

Переможцем номінації «Найкраща фотографія Дніпропетровської області 2019» в українській частині найбільшого у світі міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить пам’ятки» стала світлина Миколаївського собору (Собору святого Миколая Чудотворця), розташованого у місті Кам'янське.

Автором фото є користувач(ка) Miletanto.

«Композиційно майже ідеальне зображення, чудові кольори та освітлення. Дуже приваблива презентація комплексу пам’ятки, створена радісно-піднесена атмосфера», — прокоментувала Наталія Шестакова, членкиня журі, фотографиня і мандрівниця.
Собор збудований у 1894 році, добудова і сучасна дзвіниця — у 1902, розширили бічні нефи та бокові притвори у 1911—1913. Історично церква, споруджена з жовтої черкаської цегли, не була пофарбованою. Главки її теж не були визолочені, а мали лускату покрівлю. Усі ці оздоби, так само як і сучасна огорожа церкви, – прикмети вже найновіших часів, кінця 1980-х – початку 90-х років.

Мета конкурсу — отримати фотографії усіх пам’яток культурної спадщини світу під вільною ліцензією для ілюстрування ними Вікіпедії — вільної енциклопедії, яку щодня переглядають мільйони людей з усього світу. А також привернути увагу українців до культурної спадщини, пізнати забуті чи маловідомі сторінки своєї історії.

Минулорічним переможцем Дніпропетровської області стала фотографія Будинку органної і камерної музики у місті Дніпро.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (05.12.19 11:57): Открытка отличная, но как пример фото-искусства могло быть лучше. Искренне поздравляю победителя, но к жюри у меня есть вопросы. Да и к автору статьи, который не дает никакх ссылок на источник или полную галлерею участников. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті