Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
09:27

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Опалювальний сезон на Дніпропетровщині: про підготовку, тарифи та субсидії

Опалювальний сезон на Дніпропетровщині: про підготовку, тарифи та субсидії

Дніпропетровщина готова до опалювального сезону вже на 90%. Це один з найвищих показників в Україні, зазначив під час брифінгу заступник голови ОДА Максим Беспальчук. Він розповів про тарифи на газ та субсидії на житлово-комунальні послуги.

«Комунальники перевіряють житлові будинки, школи, дитсадки, лікарні. Ремонтують котельні, лагодять несправні теплові та водопровідні мережі, міняють труби. Нині перевищуємо планові показники підготовки до опалювального сезону», – сказав Максим Беспальчук.

За його словами, до роботи вже готові 973 котельні, 1,7 тис км теплових мереж, 795 шкіл, 797 дитсадків, 200 лікарень. Всі технічні роботи планують завершити за кілька днів.

«Рішення про початок опалювального сезону кожне місто чи громада приймають самостійно. Але він обов’язково має стартувати, коли впродовж трьох днів середньодобова температура буде +8°С», – наголосив заступник голови ДніпроОДА.

Якісно підготуватися до опалювального сезону допоможе й закон No1639, який підтримав Президент Володимир Зеленський. Він стосується врегулювання боргів підприємств теплокомуненерго перед Нафтогазом.

«Щодо ціни на газ, яка лежить в основі тарифу на тепло. Ми живемо в умовах ринку. Ринкова ціна змінюється в залежності від міжнародної ситуації. Але в Україні діє ще річний тариф, який захищає мешканців від коливань», – пояснив заступник голови ОДА.

Для побутових споживачів річна пропозиція ціни газу – 7,96 грн за кубометр. Для підприємств теплокомуненерго Нафтогаз пропонує трирічні контракти.Ціна на перший рік – 7,42 грн за кубометр.

«Різниця в ціні пов’язана з обсягами закупки. У побутових споживачів вона значно менша, ніж у Теплокомуненерго. Тому підприємства мають знижку», – сказав Максим Беспальчук.

Мешканці Дніпропетровщини можуть оформити субсидію, нагадав він. ЇЇ отримують майже 185,5 тис родин. Ще понад 114 тис людей мають пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Митяй  (17.09.21 18:59): Ну вот в названии статьи есть фраза, мол и о тарифах. Как то ничего про это не написано. Держим кулаки за то, чтобы там у них везде поломалось и включили аж в марте, ну так на месяцок, чтобы люди знали как это все дорого и как хорошо жилось без отопления. Відповісти | З цитатою
Житель  (17.09.21 13:16): Если у нас такая отличная готовность к отопительному сезону, ну прям все 100% супер.. зачем тогда хотят отключить пол Днепра от отопления и заставляют людей проводить автономку, так еще и за свой счет.. помощи 0. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Помощник  (17.09.21 12:31): Уберите немедленно монетизацию льгот и субсидий. Получая помощь население не идёт их перечислять на счета жкх а тратит на свои нужды. Такова жизнь. А службы жкх не имеют средств для оплаты зарплаты сотрудникам. Зачем нужны эти долги просто направляйте субсидию и льготу на счета по службам жкх. В Европе так и перечисляют помощь на счета фирм жкх. А то нам уже вешаете лапшу что это европейские стандарты деньги перечислять на карточки жильцов. Відповісти | З цитатою
Дракон Комодо  (17.09.21 07:56): Жители Днепропетровщины могут оформить субсидию,__________ уж чего-чего, а право имеют... Відповісти | З цитатою
Дракон Комодо  (17.09.21 07:54): Но он обязательно должен стартовать, когда в течение трех дней среднесуточная температура будет + 8°С__________ у нас население стало морозоустойчивым (вывели) раньше было если + 10 градусов... Відповісти | З цитатою
Дракон Комодо  (17.09.21 07:51): Коммунальщики проверяют жилые дома, школы, детсады, больницы. Ремонтируют котельные, неисправные тепловые и водопроводные сети, меняют трубы. __________ Кто? Где? Когда?... Мы живем в условиях рынка. Рыночная цена меняется в зависимости от международной ситуации._________ почему тогда в стране все на оборот? когда в Европе цена на бензин падает, у нас растет? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті