Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:17

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У 2021-му на Дніпропетровщині утворилося 14 патронатних сімей

У 2021-му на Дніпропетровщині утворилося 14 патронатних сімей

Нині на Дніпропетровщині – 18 патронатних родин. Із них 14 утворилися минулого року. У таких «тимчасових» сім’ях допомагають сиротам і дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Про це повідомили у Дніпропетровській ОДА.

«Патронатна сім’я – одна з форм допомоги дитині, яка опинилася у складних життєвих обставинах. Вона дає можливість виховуватися в атмосфері родинного тепла і затишку. Це значно краще, ніж перебувати в інтернаті чи притулку», – сказали у службі у справах дітей Дніпропетровської ОДА.

У 2021-му в області з’явилося 14 нових патронатних родин. У містах Дніпро, Покров, Синельникове. А ще у Царичанській, Солонянській, Грушівській, Магдалинівській, Личківській, Троїцькій, Васильківській, Божедарівській, Гречаноподівській громадах.

«Загалом на Дніпропетровщині 18 таких тимчасових сімей. Там під патронатом – 27 дітей. За ними доглядають нові вихователі. На декілька місяців вони і за батьків, і за педагогів, і за друзів», – розповіли у службі у справах дітей.

Зазвичай дитина перебуває під патронатом до 3-х місяців. Після її повертають до рідної сім’ї або підшукують нову.

Стати патронатним вихователем може будь-який мешканець області, старший за 18 років. Єдина умова – разом із ним має проживати повнолітня людина, яка готова допомагати з дитиною.

Для оформлення патронату необхідно звернутися до служби у справах дітей за місцем проживання та пройти навчання. Вихователь отримує за свою роботу від держави зарплату та кошти на виховання дитини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті