Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
09:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дом искусств приглашает погрузиться в мир Гармаша

Дом искусств приглашает погрузиться в мир Гармаша

Сегодня в Днепровском Доме искусств (ул. Философская, 23) пройдет творческая встреча с талантливейшим оператором-постановщиком более чем тридцати фильмов Юрием Гармашом, который отмечает свое 75-летие.

Юрий Тимофеевич Гармаш – живая легенда украинского кино. Он – член Европейской ассоциации кинооператоров, заслуженный деятель искусств Украины, оператор-постановщик более чем 30 фильмов, в числе которых - «Вавилон ХХ», «Така пізня, така тепла осінь», «Небилиці про Івана», «Ізгой», "Іван Миколайчук. Посвята" и другие. Мало кто знает о том, что Юрий Гармаш – еще и прекрасный фотограф, работы которого демонстрировались на целом ряде фотовыставок.

Встретиться с живой легендой украинского кинематографа сегодня можно в Днепровском Доме искусств.

Вот что об этом мероприятии рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«В понеділок, 21 лютого, об 11.30 в Залі українського кіно нашого Будинку мистецтв проведемо розмову про відомого оператора-постановника 30 художніх фільмів, заслуженого діяча мистецтв України, члена Європейської асоціації кінооператорів I.M.A.G.O. ЮРІЯ ГАРМАША, якому в ці дні виповнюється 75 років. Професія оператора, як правило, залишається за кадром, однак саме його очима глядачі екранних творів бачать різні події, народжені в уяві сценаристів і режисерів. Діяльність оператора обмежується рамками сценарію і режисерською концепцією. Але саме він створює атмосферу, шукає натуру, бере участь у детальній розробці режисерського сценарію, проведенні акторського кастингу, затвердженні разом з режисером ескізів декорацій.

Юрій Тимофійович ГАРМАШ – один із кращих операторів України, справжній класик українського кіно. Відомі в світі українські фільми «Вавилон ХХ», «Така пізня, така тепла осінь», «Небилиці про Івана», «Ізгой», "Іван Миколайчук. Посвята" стали скарбницею вітчизняного кіномистецтва кінця ХХ століття.

Ювіляр – дуже шанована людина в середовищі кінематографістів. Він неодноразово обирався до Правління Національної спілки кінематографістів України, вже не один рік очолює контрольно-ревізійну комісію спілки, член журі багатьох кінофестивалів. На Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість» Юрію Тимофійовичу вручено найвищу нагороду - «Скіфського оленя» за внесок у розвиток українського кінематографа.

А ще Юрій Гармаш – прекрасний фотохудожник, автор унікальних фотовиставок. Його виставка «Параджанов. Дотик» з великим успіхом експонувалась в різних містах України, серед яких і Дніпро. А фото, зроблені на майдані в 2014 році, є мистецьким свідоцтвом знакових подій української історії останнього часу. Ю.Т.Гармаш – викладач, професор і ділиться своїм багатим мистецьким досвідом і знаннями iз студентами - майбутніми діячами кіно.

Тож приходьте подивитись разом в нашому кінозалі один із шедеврів українського поетичного кіно - стрічку «Вавилон XX», знімати яку свого часу режисер Іван Миколайчук запросив Юрія Гармаша як оператора-постановника.

Щиро запрошуємо 21 лютого до Зали українського кіно Будинку мистецтв. Давайте разом помилуємось неповторною образною атмосферою, створеною камерою ювіляра ЮРІЯ ТИМОФІЙОВИЧА ГАРМАША».

Фото со страницы Валентины Слободы.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Кто это?  (21.02.22 11:37): Зачем это? Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
новых региональных полигонов бытовых отходов будут построены в регионе к 2027 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте