Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 10 мая 2024
15:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Шелтер Волосского бесплатно отправит беженцев в Италию

Шелтер Волосского бесплатно отправит беженцев в Италию

Социальный центр помощи вынужденным переселенцам в селе Волосское продолжает активную работу, помогая сотням людей из опасных регионов страны.

Городской сайт неоднократно рассказывал о работе этого шелтера, открытого по инициативе священнослужителя, бывшего поселкового головы Андрея Пинчука. Сообщали мы и о том, что из шелтера уже отправляли вынужденных переселенцев в Норвегию и Португалию.

Теперь из этого центра будет организована бесплатная перевозка в Италию.

Вот что об этом рассказал Андрей Пинчук:

«В рамках допомоги Асоціації Папи Івана ХХІІІ спільно з Ukrainian Education Platform ми організовуємо безкоштовну евакуацію до Італії.

Асоціація Папи Івана XXIII була заснована Понтифіком у 1968 році. У 1992-му році, під час війни у Югославії, ця організація почала займатися допомогою цивільному населенню під час збройних конфліктів. Асоціація діє у 42-х країнах світу. Завдяки цьому організація має сильні дипломатичні зв’язки, які допомагають захистити цивільне населення, якому вони допомагають евакуюватися. Асоціація Папи Івана ХХІІІ об’єднала 30 найбільших організацій в Італії. Їхні представники привезуть до Львова гуманітарну допомогу і заберуть українців. Асоціація має 30 років досвіду роботи із біженцями.

Термін тимчасового захисту в Італії - 5 років. Упродовж цього часу організації забезпечуватимуть проживанням в окремих апартаментах, доступом до охорони здоров’я та місячними виплатами на проживання, які покриють вам харчування, одяг та інші предмети необхідності. Також Асоціація допоможе з оформленням документів та пошуком роботи, а дітей влаштують у школи та дитячі садочки.

У всіх містах, куди евакуйовують (Рим, Ріміні, Неаполь, Падуя, Болонья та Турин), є велика спільнота українців. Місто, де ви будете, залежить від ваших потреб - наприклад, всі люди з інвалідністю поїдуть у Рим, бо там є спеціалізована організація, яка зможе добре працювати з ними. Перед виїздом з України ви точно будете знати, куди їдете.

Тривалість тимчасового захисту згідно з італійським законодавством - 5 років. Упродовж цього часу ви будете забезпечені всім необхідним. Якщо ви захочете повернутися раніше, ви зможете це зробити. З собою можна брати 1 валізу на 8 кг на людину.

Які документи потрібно взяти із собою?

На кордоні з Польщею приймають будь-який документ, який посвідчує особу, навіть прострочений. Також приймають документи у Дії: паспорт - національний або закордонний, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, права, ідентифікаційний код. Без нотаріально завіреної згоди дитина може виїхати із одним із батьків, бабою, дідом, повнолітнім братом, сестрою, мачухою або вітчимом. Якщо ваша дитина може виїхати лише з кимось не зазначеним у цьому переліку, знадобиться нотаріально завірена довіреність.

Потрібне як мінімум свідоцтво про народження для дітей, вписана дитина у закордонному паспорті, проїзний документ або закордонний паспорт.

Пропозиція актуальна для жінок з дітьми, осіб з інвалідністю та літніх людей.

Реєстрація за телефоном +380 67 887 1848

Від‘їзд від шелтеру у с. Волоське - 2 квітня о 15:00. Посадка в автобуси - о 14:30.

італійці 3 квітня відвезуть мікроавтобусами зі Львова до Італії;

окреме житло;

фінансова підтримка впродовж 5 років;

медична підтримка;

робота для дорослих (якщо вони мають змогу і бажання);

навчання для дітей».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте