Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
14:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Доме-музее Яворницкого побывала полиция

В Доме-музее Яворницкого побывала полиция

Увлекательную экскурсию для курсантов Днепропетровского университета внутренних дел провели в Мемориальном Доме-музее Яворницкого.

Городской сайт уже рассказывал о том, что после годичной паузы возобновил работу этот удивительный музей. Музей открыт для посещения всеми желающими, здесь уже открыли первую выставку, а раз в две недели интереснейшие лекции читает известный историк Максим Кавун.

Очередными гостями музея стали курсанты Днепропетровского государственного университета внутренних дел, о чем там сообщили:

«Курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції відвідали Меморіальний будинок-музей Д.І. Яворницького у м. Дніпрі. Мета заходу – патріотичне виховання майбутніх поліцейських та поглиблення знань щодо культурної спадщини краю.

У рамках ознайомчої програми курсанти заслухали лекцію про життя та діяльність українського історика, архіолога та дослідника історії українського козацтва. Попри те, що більша частина залів зачинена через війну, хлопцям та дівчатам вдалося переглянути деякі важливі експонати. Серед них – архівні документи та особисте фортепіано вченого, а також його праці, надруковані у період 1892–1897 років. Вони вважаються одними з найцінніших пам'яток вітчизняної дореволюційної історіографії.

Візит до оселі Яворницького справив на курсантів величезне враження. Адже будинок є унікальним прикладом архітектури старого Катеринослава, яких у місті вже практично не лишилося. Садибу збудовано ще у 1905 році за проєктом Леоніда Бродницького, а сам Яворницький називав будиночок «козацьким куренем». Реставраційні роботи щодо інтер'єру кімнат розпочалися після Другої світової – нині помешкання виглядає саме так, яким і було за життя господаря.

«Програма дуже сподобалася. Це важливий історик нашої країни, 35 років життя та праці якого нерозривно пов'язані з Дніпром. Тож ми маємо унікальну можливість вивчати, аналізувати та зберігати спадщину такого видатного діяча», – зазначив курсант Олександр Куйдан».

Фото - Днепропетровского государственного университета внутренних дел.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (05.04.23 12:37): известный историк Максим Кавун.
-
Пардон, а кому он известен?
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте