Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:09

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре пройдет Ночь музеев-2023: что ждет гостей?

В Днепре пройдет Ночь музеев-2023: что ждет гостей?

Из-за Большой войны этот праздник пройдет в дневное время, но его программу стараются сделать максимально интересной и насыщенной.

Городской сайт уже сообщал о подготовке Ночи музеев в Днепре.

Этот международный проект развивается больше 10 лет. В мирное  время этот праздник охватывал все городские музеи и становился ярким событием для тысяч горожан.

Вопреки Большой войне, планируют провести Ночь музеев и в этом году. Она состоится 20 мая на трех локациях. Будут открыты две новые выставки, подведены итоги двух конкурсов, а гостей ждет немало интересных развлечений.

Подробней о подготовке Ночи музеев рассказали в Днепропетровском национальном историческом музее имени Яворницкого:

«В умовах воєнного часу Ніч Музеїв буде трохи "ранньою", але ми вирішили не змінювати назву заходу, щоб не приривати традицію.

У цьому дописі ми пропонуємо вам переданонс події через 7 фактів:

1. Ніч Музеїв буде відбуватися на трьох локаціях - довкола "жовтого" корпусу нашого музею і безпосередньо у ньому (пр. Яворницького 16), у Меморіальному будинку-музеї Д. І. Яворницького (пл. Шевченка 5) та у музеї "Літературне Придніпров'я" (пр. Яворницького 64).

2. З нагоди Ночі Музеїв ми відкриваємо дві виставки! Одна з них присвячена археології воєнного часу, а на іншій - ви зможете поглянути на себе з незвичайного боку, просто подивившись у дзеркало.

3. В Ніч Музеїв ми проводимо два конкурси - малюнку та історичного костюму, а також на відвідувачів очікують різноманітні спортивні змагання з заохочувальними призами.

4. В Ніч Музеїв на відвідувачів очікують лучний тир, серія майстер-класів від музейних археологів, науково-популярний лекторій під відкритим небом, ярмарок, виступи музичних гуртів (ми вам нічого не казали - але були попередні домовленості з "Кімнатою Гретхен").

5. Будемо водити екскурсії по двох нових виставках, по експозиції "Шляхами Донбасу" (з цікавими доповненнями з фронту) та по кам'яній пластиці (з реконструкціями та інтерактивами). На вас, як завжди, очікують театралізації і глибоке занурення у атмосферу різних епох.

6. Серед "зірок" Ночі - клуб історичного фехтування "Чорний загін" та Пес Кокс.

7. Увага! Діятиме професійний фотограф і фотозони!

Заплануйте Ніч Музеїв у своєму розкладі на 20 травня!».

Фото – исторический музей.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте