Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
19:30

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Догляд за чутливою шкірою - на що варто звернути увагу?

Догляд за чутливою шкірою - на що варто звернути увагу?

Ви коли-небудь замислювалися, чому ваша шкіра реагує на найменші дрібниці? Ймовірно, це означає, що ви маєте справу з чутливою шкірою, як і багато хто з нас. Цей тип шкіри буває важко виявити, оскільки люди зазвичай плутають його з алергією або звичайними прищами.

Існує багато факторів, які можуть призвести до цього, наприклад, нездорові харчові звички, забруднення навколишнього середовища. Або ж це може бути просто наслідком генетичних факторів. Людям з такою шкірою дуже важливо встановити регулярний догляд за нею, щоб підтримувати її в належному стані і піклуватися про неї. Це допоможе звести до мінімуму будь-які симптоми подразнення і допоможе шкірі залишатися живленою та здоровою.

Як доглядати за чутливою шкірою обличчя?

1. Очищення

Очищення шкіри — важливий етап. Якщо у вас чутлива шкіра, то очищувати шкіру під час вмивання слід повільно і м'яко, не створюючи надмірного тертя, змивати засіб для очищення краще прохолодною водою. Бажано не використовувати щітки або мочалки, оскільки вони можуть травмувати шкіру. Не варто також сильно захоплюватися очищенням шкіри, оскільки це може призвести до надмірної сухості. І важливо пам'ятати, що ваш засіб для вмивання не повинен містити агресивних хімічних речовин або штучних ароматизаторів. Ці компоненти можуть викликати подразнення та висипання. Обирайте бренди, які створюють продукцію спеціально для відновлення шкіри (наприклад, Cerave).

2. Тонізація

Тонік наносять після засобу для вмивання, і він забезпечує додаткове зволоження шкірі. Людям з чутливою шкірою краще використовувати тоніки без спирту. Спиртовмісні тоніки можуть подразнювати шкіру і викликати небажані прищі та почервоніння.

3. Зволоження

Зволоження — один з найважливіших етапів догляду за шкірою. Воно забезпечує шкірі належний рівень гідратації та створює захисний бар'єр. Завдяки цьому шкіра виглядає красивою і пружною. Легкі нелипкі зволожуючі креми чудово підходять для чутливої шкіри. Слід уникати тих, що містять спирт, парабени, ароматизатори або консерванти.

4. Відлущування

Можна припустити, що відлущування не є корисним для чутливої шкіри, проте це далеко не так. Чутливу шкіру можна м'яко відлущувати, оскільки це допомагає позбутися відмерлих клітин, завдяки чому шкіра виглядає свіжою. Але не варто робити це частіше одного-двох разів на тиждень, оскільки це може спричинити подразнення. Для чутливої шкіри чудово підійдуть мʼякі ензимні пілінги.

5. Сироватка

Сироватки корисні для всіх типів шкіри, оскільки вони зволожують шкіру і допомагають боротися з різними проблемами шкіри (пігментація, плями постакне, чорні цятки). Але якщо у вас чутлива шкіра, то варто бути обережним і перед першим використанням сироватки провести тест на алергію, щоб перевірити, чи немає будь-яких небажаних реакцій. Сироватки, що складаються переважно з натуральних речовин, чудово підходять для цього типу шкіри. Краще обирати зволожуючі сироватки без ексфоліантів та кислот. Одними з найкращих варіантів сироваток для чутливої шкіри є сироватки з ніацинамідом та гіалуроновою кислотою.

Намагайтеся використовувати засоби для догляду за шкірою без ароматизаторів, оскільки вони також можуть викликати небажан реакції. За умови правильного дотримання цих порад у догляді за чутливою шкірою можна усунути всі ризики висипань та почервоніння і залишити шкіру сяючою та доглянутою.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте