Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
18:10

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Група шахраїв привласнила понад 20 млн грн під виглядом продажу автомобілів та квадрокоптерів для військових

Група шахраїв привласнила понад 20 млн грн під виглядом продажу автомобілів та квадрокоптерів для військових

Злочинці в інтернеті пропонували доставку автомобілів з-за кордону та продаж квадрокоптерів для потреб Збройних сил України. Отримавши передоплату за «замовлення», яке нібито мало доставлятися з-за кордону, злочинці зникали. Таким чином, вони привласнили гроші волонтерів та військовослужбовців.

Поліцейські встановили членів злочинної групи, серед яких організатор та троє спільників. Фігуранти використали відомі торгові майданчики для розміщення оголошень про продаж легкових автомобілів та квадрокоптерів для потреб Збройних Сил України за заниженими цінами. Здебільшого їхніми клієнтами були військові та волонтери. Втім, шахраї не виконували «замовлення» і не виходили на зв'язок.

У кримінальному провадженні проведено 22 обшуки на території Дніпропетровської, Одеської, Харківської, Хмельницької та Черкаської областей за місцями реєстрації та проживання фігурантів. Вилучено 43 мобільні телефони, SIM-картки, 5 ноутбуків, 87 банківських карток та готівку. За попередньою інформацією, шахраї обдурили людей більш як на 20 млн грн.

Організатору та трьом його спільникам оголосили про підозру за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Правоохоронці проводять оперативні та слідчі дії щодо встановлення інших осіб, причетних до злочинної діяльності, та перевіряють причетність фігурантів до інших аналогічних злочинів.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті