Ера дешевих натуральних фруктів та овочів у світі завершується.
Таку думку в інтерв’ю Центру економічної стратегії висловив президент української плодовоовочевої асоціації Тарас Баштанник.
Він зазначив, що причина такої тенденції - зростання собівартості виробництва, дефіцит робочої сили та проблеми з кліматом.
За словами фахівця, цього року високі ціни на продукти в Україні переважно викликані погодними умовами, які негативно вплинули на врожай. При цьому Баштанник переконує, що виробники не озолотилися на підвищенні вартості.
"Якщо я, наприклад, цього року зібрав суницю садову, полуницю врожайністю 10 тонн з гектара, а планова вважається 17-20 тонн - я зібрав вдвічі менше, але ціна цього року була не планова 55-60, а 100-120-130 гривень", - зазначає Баштанник, додаючи, що лише 5-10% виробників змогли добре заробити.
Водночас, відповідаючи на питання, що очікувати від цін на овочі "борщового набору" цьогоріч, експерт зазначив, що погодні умови сприяють здешевленню картоплі – базового елементу набору. Крім цього з огляду на кількість площ, відведених під капусту, на неї не буде космічних цін.
"З серпня-вересня ціни на всі позиції борщового набору, якщо не буде якогось форс-мажору, будуть прийнятними", - зазначив він.
![]() |
Gorod`ській дозор |
![]() |
Фоторепортажі та галереї |
![]() |
Відео |
![]() |
Інтерв`ю |
![]() |
Блоги |
Новини компаній | |
Повідомити новину! | |
![]() |
Погода |
![]() |
Архів новин |
Т.Е. денег заработал столько же. И бонусом снижение затрат на перевозку урожая. Даже выгодно))) Відповісти | З цитатою