Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 10 мая 2024
15:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Отопление по-новому

Отопление по-новому
Виконком Дніпродзержинської міської ради, розглянувши рішення робочої групи з розробки техніко-економічного обґрунтування реконструкції системи центрального теплопостачання міста, затвердив нову енерго- та еколого ефективну схему теплопостачання міста, розроблену ТОВ «Енергополіс».

Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомив начальник Управління житлового господарства Дніпродзержинської міської ради Михайло Підгурський.

Нова схема передбачає реконструкцію системи теплопостачання з будівництвом нових 14-и опалювальних котелень.

Зокрема, пропонується будівництво чотирьох квартальних котелень у центральному районі міста з виведенням з експлуатації теплової магістралі протяжністю 7 км та підвищувальної насосної станції.

У Південно-Західному районі (житловий масив «Черемушки») передбачено будівництво 2-х районних котелень потужністю 32,6 Мвт кожна.

На лівобережному житловому масиві передбачено спорудження 4-х квартальних котельних з використанням існуючих теплопунктів та їх добудовою, а також будівництво енергетичного комплексу на базі теплових насосів. На житловому масиві «Соцмісто» заплановано спорудження 4-х квартальних котелень.

Загальні капітальні вкладення у систему теплопостачання за запропонованим варіантом реконструкції схеми становитимуть 979,8 млн грн, у тому числі 480,5 млн грн піде на будівництво енергетичного комплексу на базі теплових насосів.

Розробник запропонував два варіанти нової схеми теплопостачання міста, вибір даної схеми зумовлений високими економічними показниками системи, прийнятними капітальними витратами та терміном окупності.

Розрахунки показують, що при впровадженні цього варіанту економія грошових коштів складе майже 53 млн грн. за рік за рахунок економії енергоресурсів.

Довідка: У Дніпродзержинську функціонують три джерела теплопостачання, підключені до комунальної системи: ВАТ «Дніпродзержинська ТЕЦ» (належить НАК «Нафтогаз України»), ТЕЦ ВАТ «ДніпроАЗОТ», районна котельня КП «Дніпродзержинськтепломережа». Метою розробки нової схеми є забезпечення виробництва основних обсягів теплової енергії на джерелах її виробництва, що перебувають у власності територіальної громади; забезпечення мінімально можливих витрат на виробництво і транспортування теплової енергії за рахунок впровадження нового котельного обладнання, тотальної автоматизації процесів; забезпечити отримання економічного ефекту за рахунок мінімізації виробничих витрат у межах діючих тарифів, що можна буде розглядати як інвестиційну складову тарифів: можливість повернення фінансових коштів, що будуть вкладатися у реконструкцію системи; мати власне джерело фінансових ресурсів для подальшого розвитку комунальної системи теплопостачання міста.
Gorod.dp.ua на Facebook.


ockar  (03.05.10 14:46): зачем надо было разрушать существующие котельни, что бы через некоторое время опять их строить.умом тепловиков не понять. только деньги сдирают.в киеве отопление дешевле потому, что там власть живет, а с рабочих можно не только последнюю майку снять но и резинку с пантолон( мы и так оплачиваем троих или 5 неплательщиков) идиотизм вечен!!! Ответить | С цитатой
василий  (03.05.10 09:52): трубы наверняка останутся старыми,чтобы опять каждый год их латать и списывать деньги на утечки Ответить | С цитатой
Д.Дзержинский  (30.04.10 17:23): Интересно, заложена ли в смету расходов установка счётчиков тепла хотя бы на входах в теплосети жилых домов? Иначе каким образом можно оценить эффективность? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте