Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 15 травня 2024
08:46

Юридичні консультації


Доброго времени суток!Мне 18 лет.Мои родители в разводе с 1996г,именно с этого момента в исполнительной службе развивается и находится дело о неуплате алиментов моего отца.В данный момент пордала в суд на алименты с 18 до 23 лет,т.к. поступила на дневное в университет,осталось только оплатить,т.к. бюджетных нет.Назначили уже третье слушанье через неделю.На первое отец не явился.Мой отец имеет кафе,рестораны,и ндвижимость,но оформленно это либо на жену,либо на пожилую маму.В суд принес справку о том что з/п 830 грн.Моя мать в декрете,у нее двое маленьких детей,и поэтому содержать меня не может.Писала так же в прокуратуру и района и города.Его вызывали в милицию,а он отпирается что якобы давал мне алименты.Как доаказать и сделать так что б ему назничили алименты в сумме по моему требованию?заранее спасибо)

Кристина, 19.6.2010 | ID: 11423 | Розділ: Родина та її учасники
У Вашому випадку Ви цілком маєте право на отримання аліментів від батька, так як згідно ст. 199 Сімейного Кодексу України від 10.01.2002 року N 2947-III (далі – СК), якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв'язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу.

В Постанові Кабінету Міністрів України від 26.02.93 р. N 146 «Про перелік видів доходів, які враховуються при визначенні розміру аліментів на одного з подружжя, дітей, батьків, інших осіб» зазначений вичерпний перелік доходів, з яких стягуються аліменти.

Нажаль, доходи від майна, яке не зареєстровано за Вашим батьком (не належить йому на праві власності), не можуть враховуватися ніяким чином при стягненні аліментів. Але зазначимо, що при визначенні розміру аліментів на повнолітніх дітех враховується матеріальний стан кожного з батькив дитини. Так у ст. 200 СК зазначено, що суд визначає розмір аліментів на повнолітніх дочку, сина у твердій грошовій сумі і (або) у частці від заробітку (доходу) платника аліментів. При визначенні розміру аліментів з одного з батьків суд бере до уваги можливість надання утримання другим з батьків, своїми дружиною, чоловіком та повнолітніми дочкою, сином. Крім того відносно вашої ситуації зазначимо наступне:
- згідно ч. 1 ст. 194 СК аліменти можуть бути стягнуті за виконавчим листом за минулий час, але не більш як за три роки, що передували пред'явленню виконавчого листа до виконання;
- особа, що ухиляється від сплати аліментів може буди притягнута до кримінальної відповідальності згідно ст. 164 Кримінального кодексу України від 05.04.01 р.№ 2341-III.
Дякуємо за запитання. Наша компанія завжди готова надати Вам юридичні послуги.
З повагою, юрисконсульт Анна Кантерман Юридична компанія «Гаранта» 788-70-20 www.garanta.com.ua

copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті