Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 12 травня 2024
17:44

Юридичні консультації


Имею собственность в наследство от матери небольшой дом и земельный участок в пригороде Днепропетровска. Разведен с первой женой в 1990 году. Женился повторно в 1993 году. У меня двое детей от первого брака и у жены трое детей от первого брака. Хочу составить завещание на свою собственность своим детям. При этом, в случае моей кончины первым, хочу, что бы моя жена жила в моем доме до ее кончины. И только после ее кончины мои дети смогли воспользоваться моим наследством. Смогу ли это я сделать и каким образом? Иван Саввович. 9/12/07.

Иван Саввович, 9.12.2007 | ID: 1224 | Розділ: Спадщина
Своим имуществом Вы имеете право распорядиться любым угодным для Вас способом. В частности, написав завещание, Вы можете передать его в собственность Вашим детям.

Стаття 1235 Цивільного кодексу України.

1. Заповідач може призначити своїми спадкоємцями одну або кілька фізичних осіб, незалежно від наявності у нього з цими особами сімейних, родинних відносин, а також інших учасників цивільних відносин.
2. Заповідач може без зазначення причин позбавити права на спадкування будь-яку особу з числа спадкоємців за законом. У цьому разі ця особа не може одержати право на спадкування.

Но, обращаю Ваше внимание, что если Ваша жена нетрудоспособна, Вы не можете лишить ее наследства, включив в завещание только детей, поскольку она в таком случае будет иметь право на обязательную часть в наследстве.

Стаття 1235 ч. 3 Цивільного кодексу України: Заповідач не може позбавити права на спадкування осіб, які мають право на обов'язкову частку у спадщині. Чинність заповіту щодо осіб, які мають право на обов'язкову частку у спадщині, встановлюється на час відкриття спадщини.

Стаття 1241 Цивільного кодексу України
Малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка). Розмір обов'язкової частки у спадщині може бути зменшений судом з урахуванням відносин між цими спадкоємцями та спадкодавцем, а також інших обставин, які мають істотне значення.

Что касается того, чтобы Ваша жена проживала в доме до конца жизни и только потом дети приобрели бы право на наследство: Вы можете заключить с Вашими детьми наследственный договор, в котором изложить условия, на которых Вы хотите передать в наследство дом. Договор должен быть заверен нотариусом. Однако, в таком случае завещание в отношении данного дома, Вы составить не сможете.

Ст. 1302 Цивільного кодексу України: За спадковим договором одна сторона (набувач) зобов'язується виконувати розпорядження другої сторони (відчужувача) і в разі його смерті набуває право власності на майно відчужувача.

Ст. 1307 Цивільного кодексу України: На майно, визначене у спадковому договорі, нотаріус, який посвідчив цей договір, накладає заборону відчуження. Заповіт, який відчужувач склав щодо майна, вказаного у спадковому договорі, є нікчемним.
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті