Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 12 травня 2024
19:43

Юридичні консультації


Умер дедушка завещание оставил на дочь и сына, в доме никто не прописан и не живет 5 лет. Я хочу продать пол дома, какие документы мне нужны. Сын не согласен продавать свою часть домаю

Ирина, 10.12.2007 | ID: 1232 | Розділ: Спадщина
Отвечает юрист Ольга Петренко

Если Вы – «дочь, на которую дедушка составил завещание», то для начала Вам необходимо обратиться к государственному нотариусу с заявлением об оформлении на Ваше имя свидетельства о праве на наследство по завещанию

Затем зарегистрировать права собственности на часть недвижимого имущества, принадлежащего Вам, в Бюро технической инвентаризации.

Но распоряжаться данным имуществом Вы сможете только с согласия «сына», т.к. имущество является общей совместной собственностью.

Ст. 369 ЦК УКраїни: Співвласники майна, що є у спільній сумісній власності, володіють і користуються ним спільно, якщо інше не встановлено домовленістю між ними.

Розпоряджання майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників.

Згода співвласників на вчинення правочину щодо розпорядження спільним майном, який підлягає нотаріальному посвідченню та (або) державній реєстрації, має бути висловлена письмово і нотаріально посвідчена.
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті