Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
03:03

Юридичні консультації


Мама проживала в гражданском браке,более 30 лет.Имели вдвоём с отчимом приватизированную в равных долях квартиру.В 2006 году умерла ,не оставив завещания. Нас у неё трое. У отчима тоже трое,но жители России. Мы в своё время не подали в 6 месячный срок заявление на право наследованеия.Что теперь делать. Неужели мы потеряли хотя бы мамину долю? С мамой никто из нас не проживал и прописан там не был.

Людмила, 4.3.2008 | ID: 2410 | Розділ: Спадщина
Если на момент смерти Вы совместно проживали с матерью, то Вы считаетесь наследниками, которые приняли наследство в силу ч. 3 ст. 1268 ГК Украины: «Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, він не заявив про відмову від неї».

Если же Вы не проживали совместно с матерью и пропустили срок подачи заявления для принятия наследства (6 месяцев со дня смерти), то Вы можете подать заявление о принятии с согласия всех иных наследников либо в судебном порядке, согласно ст. 1272 ГК Украины: «Якщо спадкоємець протягом строку, встановленого статтею 1270 цього Кодексу, не подав заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її. За письмовою згодою спадкоємців, які прийняли спадщину, спадкоємець, який пропустив строк для прийняття спадщини, може подати заяву про прийняття спадщини до нотаріальної контори за місцем відкриття спадщини. За позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини».

С уважением, Юридическая компания «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті