Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Чт, 16 травня 2024
00:28

Юридичні консультації


У моей мамы шестеро детей, двое из них уже совершеннолетние, на данный момент она находится в дикрете. В этом году(2007) сын пошел в первый класс, она обратилась в райисполком, хотела взять справку на бесплатное питание в школе, ей отказали! Немогли бы Вы подсказать, какими льготами сейчас пользуются многодетные семьи?

Алена, 31.5.2007 | ID: 28 | Розділ: Родина та її учасники
Отвечает редакция журнала «ШВЫДКА ПРАВОВА ДОПОМОГА»:

Питання матеріальної підтримки сімей з дітьми з урахуванням складу сім'ї, її доходів та віку дітей регулює Закон України «Про державну допомогу сім`ям з дітьми». Відповідно до цього Закону призначаються такі види державної допомоги сім'ям з дітьми:

1) допомога у зв'язку з вагітністю та пологами;
2) одноразова допомога при народженні дитини;
3) допомога по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
4) допомога на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням;
5) допомога на дітей одиноким матерям.

Як бачимо, зазначеним законом не передбачено надання державної допомоги багатодітним сім`ям (що мають трьох та більше дітей), тобто право на допомогу залежить не лише від кількості дітей у сім`ї.

Нажаль, з Вашого питання не можна зробити висновок про стан матеріального забезпечення Вашої родини, але з огляду на кількість дітей та на знаходження матері дитини в декретній відпустці, вважаємо, що у Вашому випадку є сенс звернутися до норм закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям». Відповідно до цього закону право на державну допомогу має малозабезпечена сім'я, тобто сім'я, яка з має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для сім'ї.

На 2007 рік встановлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня - 492 гривні, з 1 квітня - 525 гривень, з 1 жовтня - 532 гривні та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:
- дітей віком до 6 років: з 1 січня - 434 гривні, з 1 квітня - 463 гривні, з 1 жовтня - 470 гривень;
- дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня - 558 гривень, з 1 квітня - 595 гривень, з 1 жовтня - 604 гривні;
- працездатних осіб: з 1 січня - 525 гривень, з 1 квітня - 561 гривня, з 1 жовтня - 568 гривень;
- осіб, які втратили працездатність: з 1 січня - 380 гривень, з 1 квітня - 406 гривень, з 1 жовтня - 411 гривень.

З огляду на вищевикладене, радимо Вам визначити суму сукупного доходу Вашої сім`ї та у випадку, якщо такий дохід меньший за встановлений прожитковий мінімум, звернутися до до органу праці та соціального захисту населення за місцем проживання для призначення державної допомоги. Що стосується безкоштовного харчування дітей, то відповідно до закону України «Про дошкільну освіту» від сплати за харчування дитини звільняються батьки або особи, які їх замінюють, у сім'ях, в яких сукупний дохід на кожного члена за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував прожиткового мінімуму.
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті