Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 11 травня 2024
11:02

Юридичні консультації


У меня муж иностранец, я расписана с ним 1,5 года, есть совместный ребёнок 2,5 года (в свидетельстве о рождении записан как отцом). 1,5 года муж делает прописку в паспортном столе (временную, каждые три месяца, причём это обходится примерно в 400-500 грн. каждый раз.) Сколько нам надо ждать для выдачи вида на жительство, так как нам говорят, что как минимум ещё года 2 делать временную прописку?

Ольга, 31.5.2007 | ID: 31 | Розділ: Різне
Отвечает редакция журнала «ШВЫДКА ПРАВОВА ДОПОМОГА»:

Порядок реєстрації місця проживання громадян України, а також іноземців чи осіб без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, встановлено Законом України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні".

Статтею 6 цього Закону визначено, що іноземець чи особа без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, зобов'язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання.

Законними підставами перебування на території України відповідно до статті 5 цього ж Закону для іноземців та осіб без громадянства є реєстрація на території України паспортного документа або наявність посвідки на постійне або тимчасове проживання в Україні, або документів, що посвідчують отримання статусу біженця чи притулку в Україні.

Іноземці та особи без громадянства відповідно до статті 3 Закону "Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства" можуть у встановленому порядку іммігрувати в Україну на постійне проживання або прибути для працевлаштування на визначений термін, а також тимчасово перебувати на її території.

Іноземці та особи без громадянства, які іммігрували на постійне проживання або прибули для тимчасового працевлаштування, отримують посвідки відповідно на постійне або тимчасове проживання.

Порядок видачі дозволу на імміграцію, а також посвідки на постійне проживання та вирішення інших питань, пов'язаних з імміграцією іноземців та осіб без громадянства, визначається Законом України "Про імміграцію". Іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на іншій законній підставі, вважаються такими, що тимчасово перебувають в Україні. Як бачимо, для відповіді на Ваше запитання треба визначити, на яких підставах Ваш чоловік знаходиться на території України та в якому статусі (має право на постійне проживання, на тимчасове проживання або на тимчасове перебування). Нажаль без вивчення відповідних документів Вашого чоловіка визначити, чи є правомірною його реєстрація кожні три місяці не є можливим. Тому радимо Вам звернутися до нашого Консультаційного центру “ШВИДКА ПРАВОВА ДОПОМОГА” (вул..Московська 7, оф. 1 – 2), де Вам нададуть кваліфіковану юридичну допомогу.

Додатково повідомляємо, що відповідно до закону України «Про громадянство» іноземець або особа без громадянства можуть бути за їх клопотаннями прийняті до громадянства України.

Умовами прийняття до громадянства України є:

1) визнання і дотримання Конституції України та законів України;
2) подання декларації про відсутність іноземного громадянства (для осіб без громадянства) або зобов'язання припинити іноземне громадянство (для іноземців).
3) безперервне проживання на законних підставах на території України протягом останніх п'яти років (ця умова не поширюється на іноземців чи осіб без громадянства, які перебувають у шлюбі з громадянином України понад два роки);
4) отримання дозволу на імміграцію;
5) володіння державною мовою або її розуміння в обсязі, достатньому для спілкування. Ця умова не поширюється на осіб, які мають певні фізичні вади (сліпі, глухі, німі);
6) наявність законних джерел існування. Ця умова не поширюється на осіб, яким надано статус біженця в Україні або притулок в Україні.
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті