Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
09:57

Юридичні консультації


Добрый день! Квартира приватизирована на мать и сына. Сын умер 3 года назад. У сына есть дочь (19 лет) и жена, с который он совместно не проживал около 15 лет. Жена лишена родительских прав, опекуном дочери является мать умершего. Заявление о вступление в наследство никто не подавал до сих пор. Кто имеет право на часть квартиры, принадлежавшей умершему и каким образом теперь ее узаконить, куда нужно обратиться?

Юлия, 14.10.2008 | ID: 4307 | Розділ: Спадщина
Спадкоємець, який постійно проживав разом із спадкодавцем на час відкриття спадщини, вважається таким, що прийняв спадщину, якщо він не заявив про відмову від неї.

Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини.

Для прийняття спадщини встановлюється строк у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини, тобто з моменту смерті спадкодавця. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки.

Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, але на час відкриття спадщини не проживав постійно із спадкодавцем, має подати до нотаріальної контори заяву про прийняття спадщини.

Заява про прийняття спадщини подається спадкоємцем особисто. За позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

Право на спадщину у цьому випадку мають: жінка спадкодавця, його донька та його мати. Їм необхідно подавати позов до суду про надання їм додаткового строку для прийняття спадщини.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта»
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті