Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
16:21

Юридичні консультації


Здравствуйте! Я хочу перофрмить дом на себя, который принадлежал моей бабушке. Она умерла лет 11 назад, но документы так и не переоформили. У бабушки было еще две дочери (моя мама и тетя). Подскажите пожалуйста куда нужно обратиться и какие документы необходимо предоставить? Спасибо.

Андрей Владимирович, 4.11.2008 | ID: 4431 | Розділ: Спадщина
Ваша мати та тітка є спадкоємцями першої черги Вашої бабусі в спадкуванні за законом, за умови, що був відсутній заповіт. Тому, якщо будинок, право власності на який Ви бажаєте зареєструвати за собою, належав Вашій бабусі за її життя, то право на нього (як спадкоємиці) матимуть Ваша мати та Ваша тітка. Але Ваша мати та Ваша тітка можуть відмовитися від спадкування будинку на Вашу користь, тоді спадкоємцем будинку будете Ви.

Для спадкування будинку Вам необхідно прийняти спадщину, для чого звернутися з відповідною заявою до нотаріуса. Оскільки з моменту смерті бабусі минуло вже 11 років, Ви пропустили строк прийняття спадщини (6 місяців з моменту смерті). Цей строк може бути відновлено в судовому порядку.

З повагою, юрист Ольга Круглик Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті