Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 22 травня 2024
21:15

Юридичні консультації


Здравствуйте, мы хотим заняться розничной торговлей алкогольных напитков через интернет. Что для этого нужно? Нужна ли лицензия, если да - что необходимо для ее получения и сколько это стоит? Существует ли какая-нибудь схема без приобретения лицензии - например мы выступаем в качестве посредников - покупаем в одном месте - а покупателю предоставляем чек? Заранее благодарю за ответ.

Борзенков Евгений Сергеевич, 10.11.2008 | ID: 4462 | Розділ: Трудові правовідношення
Згідно з Тимчасовим порядком видачі ліцензій на право імпорту, експорту, оптової торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим, алкогольними напоями та тютюновими виробами і роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами,затвердженим КМУ, торгівля алкогольними напоями підлягає ліцензуванню.

Річна плата за ліцензії на право експорту або оптової торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим становить 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а імпорту — 10000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (крім ліцензій, які видаються українським товаровиробникам шампанського і коньяку на право імпорту шампанських і коньячних виноматеріалів, спирту коньячного на період до 1 січня 2000 року). Ліцензії видаються МЗЕЗторгом або уповноваженими ним органами терміном на 5 років, а плата за ліцензії справляється щорічно і зараховується до Державного бюджету України

Одержана на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами ліцензія має знаходитися на видному місці торгівлі і бути доступною для огляду.

Щодо можливості торгівлі через Інтернет, то це питання слід вирішувати, виходячи з того, які послуги Ви маєте намір надавати через електронну мережу.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті