Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 15 травня 2024
01:20

Юридичні консультації


У моего мужа от первого брака есть дочь 20-ти лет. В разводе 8 лет. Первый раз его бывшая жена подала в суд ИСК на выплату алиментов по достижении дочерью 18-ти лет. Алименты выплачивались систематически. Делопроизводство на выплату алиментов у судебных исполнителей было закрыто. Сейчас девочка учится в институте. Обучение платное.Общая сумма контракта 19 400 грн. С 12 мая 2005 года и по сегодняшний день, для оплаты обучения, девочке на руки было выдано 22 000 грн. (документально не подтверждено). Дата окончания обучения - 30.06.2009 года.Теперь, спустя 2 года, она подает в суд ИСК на выплату алиментов за весь срок обучения дочери в институте. В иске указан требуемый размер алиментов - 500, 00 (!!! ???) грн. со всех видов дохода мужа.У нас двое несовершеннолетних детей: дочь- 15 лет и сын - 5 лет. Я нахожусь в отпуске по уходу за ребенком до 6 - ти лет (по причине его частых болезней, подтверждено справками). Муж является частным предпринимателем. Каждый месяц, выплачиваем в банк обязательный процент (в размере 400,00 долл. США) от взятого кредита для приобретения квартиры. ВОПРОС: 1) Может ли бывшая жена подавать вторично ИСК в суд на выплату алиментов? 2) Не должна ли сумма контракта делится между моим мужем и его бывшей женой на две равные части? 3) Если все-таки алименты назначат, то с каких видов дохода мужа и в каких размерах? СПАСИБО.

Вика, 11.11.2008 | ID: 4469 | Розділ: Родина та її учасники
Відповідно до сімейного законодавства, якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання і у зв’язку з цим потребують матеріальної допомоги, батьки зобов’язані утримувати їх до досягнення двадцяти трьох років за умови, що вони можуть надавати матеріальну допомогу. Право на утримання припиняється у разі припинення навчання.

Суд визначає розмір аліментів на повнолітніх дочку, сина у твердій грошовій сумі і (або) у частці від заробітку (доходу) платника аліментів з урахуванням певних обставин:

1) стан здоров’я та матеріальне становище дитини;
2) стан здоров’я та матеріальне становище платника аліментів;
3) наявність у платника аліментів інших дітей, непрацездатних чоловіка, дружини, батьків, дочки, сина;
4) інші обставини, що мають істотне значення.

Мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Розмір аліментів, визначений за рішенням суду або домовленістю між батьками, може бути згодом зменшено або збільшено за рішенням суду за позовом платника або одержувача аліментів у разі зміни матеріального або сімейного стану, погіршення або поліпшення здоров’я когось із них.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті