Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 21 травня 2024
09:12

Юридичні консультації


скажите имеет ли право сотрудник ГАИ останавить транспортное средство и проверить наличие мед аптечки и огнетушителя?если при этом ничего не нарушал, ехал пристёгнутый ремнём безопасности на стекле как положено наклеен талон тех осмотра и стикер полиса автоцивилки. и может ли сотрудник ГАИ мотивировать причину остановки проверкой документов или машина в угоне ??как правильно указать сотруднику ГАИ что он неправ в такой ситуации.спасибо.

сергей, 17.11.2008 | ID: 4511 | Розділ: Безпека
Відповідно до Правил дорожнього руху «на вимогу працівника міліції водій повинен зупинитися з дотриманням вимог цих Правил, а також:
а) передати для перевірки документи, зазначені в пункті 2.1;
б) дати можливість перевірити технічний стан, номери агрегатів і комплектність транспортного засобу;
в) дати можливість оглянути транспортний засіб відповідно до законодавства за наявності на те законних підстав».

Наявність медичної аптечки та вогнегасника є елементом конструкції транспортного засобу, що входить до технічного стану авто. Отже, співробітник ДАІ має право перевірити наявність даних предметів. Щодо причин зупинки, то співробітник ДПС зобов’язаний здійснювати контроль за аявністю документів у водіїв. В той же час Ви маєте право отримати відповідь на запитання з якою МЕТОЮ Вас зупинено та перевірити документи співробітника ДПС

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка
Юридична компанія «Гаранта»
www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті