Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 15 травня 2024
02:19

Юридичні консультації


Здравствуйте! Моя сестра недавно овдовела и осталась с 12 летней дочкой. У ее мужа было завещание от деда по линии отца на дом с приусадебным участком и земельные паи. Дедушка умер в 2002 г., и муж сестры так и не вступил в права собственности. В этом доме проживает его мать и племянница с семьей. Мать отказывается законно разделить собственность. В какой нотариальной конторе зарегистрировано и заверено завещание нам не известно. Скажите пожалуйста кому из родственников и какая доля собственности положена по закону? Может ли мать умершего сына претендовать на квартиру, в приватизации которой принимал участие ее сын и в каком размере? Заранее благодарю.

Виктория, 25.11.2008 | ID: 4559 | Розділ: Спадщина
Спочатку Вам слід з’ясувати питання щодо наявності чи відсутноті заповіту та ознайомитись з його змістом. Для цього Вам необхідно звернутися з відповідним запитом до міського архіву.

Частина спадщини, що не охоплена заповітом, спадкується спадкоємцями за законом на загальних підставах.

Відповідно до цивільного законодавства, спадкоємці за законом одержують право на спадкування почергово. Кожна наступна черга спадкоємців за законом одержує право на спадкування у разі відсутності спадкоємців попередньої черги, усунення їх від права на спадкування, неприйняття ними спадщини або відмови від її прийняття. У першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, у тому числі зачаті за життя спадкодавця та народжені після його смерті, той з подружжя, який його пережив, та батьки. У другу чергу право на спадкування за законом мають рідні брати та сестри спадкодавця, його баба та дід як з боку батька, так і з боку матері. У третю чергу право на спадкування за законом мають рідні дядько та тітка спадкодавця. У четверту чергу право на спадкування за законом мають особи, які проживали зі спадкодавцем однією сім’єю не менш як п’ять років до часу відкриття спадщини. У п’яту чергу право на спадкування за законом мають інші родичі спадкодавця до шостого ступеня споріднення включно, причому родичі ближчого ступеня споріднення усувають від права спадкування родичів подальшого ступеня споріднення.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті