Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 22 травня 2024
15:06

Юридичні консультації


Директор предприятия, где работал мой покойный отец, отказывается выдавать его трудовую книжку, мотивируя это тем, что получить книжку может только ближайший на данный момент родственник - его жена. (с первой женой-моей матерью- они были в разводе). Нарушается ли со стороны бывшего работодателя закон, и если да, то какая статья? Заранее благодарна за ответ.

Юлия, 27.11.2008 | ID: 4566 | Розділ: Трудові правовідношення
Відповідно до чинного трудового законодавства, у разі смерті працівника трудова книжка видається на руки його найближчим родичам під розписку або надсилається поштою на їх вимогу. У трудовій книжці померлого працівника у розділі “Відомості про роботу” і дати запису у графі 3 записується: “Роботу припинено у зв’язку зі смертю”, далі — заповнюється графа 4 — зазначаються дата і номер наказу (розпорядження). Цей запис засвідчується у встановленому порядку.

Згідно з сімейним законодавством, Ви, як донька, відноситесь до категорії найближчих родичів, які одночасно визнаються членами сім’ї, тому маєте право на отримання трудової книжки Вашого батька.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті