Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
07:13

Юридичні консультації


24.12.2007 года умерла бабушка, за которой я ухаживала и которая при жизни завещала мне свое имущество (дом, огород, землю сельхозназанчения (с госактом)). Время, установленное законодательством для принятия наследства, мною просрочено. Только недавно я обратилась в сельсовет по месту проживания и нахождения объекта наследства для принятия наследства по завещанию. Там мне ответили, что с переоформлением дома проблем не возникнет, а вот с вступлением в права собственности на землю необходимо будет обращаться в суд. Так ли это, подскажите пожалуйста, и чем регламентировано?

Александр, 30.11.2008 | ID: 4587 | Розділ: Спадщина
Відповідно до цивільного законодавства України, якщо спадкоємець протягом встановленого строку не подав заяву про прийняття спадщини, він вважається таким, що не прийняв її. За позовом спадкоємця, який пропустив строк для прийняття спадщини з поважної причини, суд може визначити йому додатковий строк, достатній для подання ним заяви про прийняття спадщини.

Тому на підставі рішення суду про визначення додаткового строку на прийняття спадщини спадкоємець повинен у визначений судом строк звернутися до нотаріальної контори та подати відповідну заяву, після чого буде вважатися таким, що прийняв спадщину.

Якщо бабуся заповідала Вам своє майно, то в нотаріальній конторі за місцем відкриття спадщини повинен бути заповіт, на підставі якого Вам буде видане свідоцтво про право на спадщину.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті