Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Ср, 22 травня 2024
06:46

Юридичні консультації


Здравствуйте! Дело в том, что я был уволен по согласию сторон, заявление было подписано 21.11.08, а трудовую книжку получил - 02.12.08. Что касается расчетных - их еще нет, также я заказал справку о доходах - 21.12.08. - ее тоже нет! подскажите пожалуйста, что можно сделать в данном случае? Заранее спасибо!

Дмитрий, 7.12.2008 | ID: 4639 | Розділ: Трудові правовідношення
Відповідно до Кодексу законів про працю, при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення. Про нараховані суми, належні працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган повинен письмово повідомити працівника перед виплатою зазначених сум. В разі спору про розмір сум, належних працівникові при звільненні, власник або уповноважений ним орган в усякому випадку повинен в зазначений у цій статті строк виплатити не оспорювану ним суму.

Згідно з трудовим законодавством, Ви можете звернутись до суду з позовом до роботодавця про стягнення невиплаченої заробітної плати з урахуванням індексації за весь час затримки, а також середнього заробітку за весь час вимушеного прогулу (у зв’язку із затримкою у видачі трудової книжки). Крім того, Ви маєте право вимагати відшкодування моральної шкоди у зв’язку із порушенням Ваших трудових прав. Для цього Вам необхідно надати суду довідку про тарифну ставку (оклад) та розмір свого середнього заробітку, витяг з табеля (копію наказу, розпорядження), розрахунок суми, яка має бути сплачена Вам, копію трудової книжки.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті