Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
16:49

Юридичні консультації


Здравствуйте. подскажите, пожалуйста, может ли мать, которая вывезла детей заграницу без согласия мужа, требовать от него оплаты алиментов через украинский/международный суд? Спасибо

Анна, 12.1.2009 | ID: 4812 | Розділ: Родина та її учасники
Згідно з сімейним законодавством України, Якщо один з батьків або інша особа самочинно, без згоди другого з батьків чи інших осіб, з якими на підставі закону або рішення суду проживала малолітня дитина, змінить її місце проживання, у тому числі способом її викрадення, суд за позовом заінтересованої особи має право негайно постановити рішення про відібрання дитини і повернення її тому, з ким вона проживала. Дитина не може бути повернута лише тоді, коли залишення її за попереднім місцем проживання створюватиме реальну небезпеку для її життя та здоров’я. Особа, яка самочинно змінила місце проживання малолітньої дитини, зобов’язана відшкодувати матеріальну та моральну шкоду, завдану тому, з ким вона проживала. Таким чином, якщо Ваші діти є малолітніми, і Ви їх вивезли за кордон без згоди на те батька, Ваші дії є неправомірними. Якщо Ваш чоловік надасть Вам згоду, то Ви матимете право на стягнення аліментів на утримання дітей, звернувшись до суду з відповідною заявою за місцем проживання батька дітей.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті