Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 12 травня 2024
20:17

Юридичні консультації


Я проживаю в 2-х комнатной квартире (комнаты смежные) с мужем,сыном и моей мамой.Маме 82 года . Квартира приватизированна на двоих меня и маму в равных долях. Последнее время маме стали привозить из магазина продукты ,на мои вопросы ,что это такое мне ответили, что магазин является опекуном моей матери.Я попросила показать подтверждающие документы. Мне было сказано, что это не мое дело. Скажите ,пожалуста, имею ли я право требовать, что б визиты этих "Опекунов" проходили в то время когда я нахожусь дома, и является ли договор опекунства или попечительства секретным и имею ли я право знать о их существовании?За ранее спасибо.

Новикова Светлана, 13.1.2009 | ID: 4822 | Розділ: Різне
Відповідно до цивільного законодавства України, над фізичною особою, цивільна дієздатність якої обмежена, встановлюється піклування... Одержання заробітку, пенсії, стипендії, інших доходів особи, цивільна дієздатність якої обмежена, та розпоряджання ними здійснюються піклувальником. Піклувальник може письмово дозволити фізичній особі, цивільна дієздатність якої обмежена, самостійно одержувати заробіток, пенсію, стипендію, інші доходи та розпоряджатися ними.

Фізична особа може бути визнана судом недієздатною, якщо вона внаслідок хронічного, стійкого психічного розладу не здатна усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними. Фізична особа визнається недієздатною з моменту набрання законної сили рішенням суду про це.

Над недієздатною фізичною особою встановлюється опіка. Недієздатна фізична особа не має права вчиняти будь-якого правочину.Правочини від імені недієздатної фізичної особи та в її інтересах вчиняє її опікун.. Відповідальність за шкоду, завдану недієздатною фізичною особою, несе її опікун.

Суд встановлює опіку над фізичною особою у разі визнання її недієздатною і призначає опікуна за поданням органу опіки та піклування. Суд встановлює піклування над фізичною особою у разі обмеження її цивільної дієздатності і призначає піклувальника за поданням органу опіки та піклування.

Опікуном або піклувальником може бути лише фізична особа. Фізична особа може бути призначена опікуном або піклувальником лише за її письмовою заявою.Опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов’язки опікуна чи піклувальника.

Дії опікуна можуть бути оскаржені заінтересованою особою, в тому числі родичами підопічного, до органу опіки та піклування або до суду. Таким чином, крамниця як юридична особа не може бути призначена опікуном чи піклувальником, що є підставою для звернення Вами до районних органів опіки і піклування або до суду. Інформація щодо встановлення опіки чи піклування не є конфіденційною.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті