Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
06:51

Юридичні консультації


Добрый день! Я временно безработный, в центре занятости не стою. С женой в официальном браке не находился. У меня есть несовершеннолетний ребенок. Материальную помощь (алименты) выплачиваю исправно, по собственной инициативе, но на данный момент нет возможности платить ту сумму, которую хотелось бы. Подскажите, пожалуйста, куда нужно обратиться, в какое государственное учреждение, для получения официального расчета о размере алиментов. И какие документы необходимы. Спасибо.

Николай, 14.1.2009 | ID: 4835 | Розділ: Родина та її учасники
Закон передбачає два порядки сплати батьками аліментів на дитину: добровільний і примусовий. Відрахування аліментів може здійснюватись за ініціативою одного з батьків на підставі його заяви за місцем роботи, місцем виплати пенсії, стипендії. Батьки можуть домовитись про розмір коштів на дитину усно або шляхом укладення договору. Примусовий порядок сплати аліментів має місце у разі виникнення спору про надання коштів на утримання дитини. У такому випадку кожний з батьків може звернутись до суду з вимогою про стягнення аліментів у примусовому порядку.

Існує два способи визначення розміру аліментів: а) у частці від заробітку (доходу) матері, батька дитини,б) у твердій грошовій сумі.

З повагою, помічник юриста Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті