Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Сб, 11 травня 2024
22:33

Юридичні консультації


Управляю мотоциклом в течении 6 лет без водительского удостоверения но с техпаспортом и техосмотром,документы оформлены на меня.
Сдать на права категории "A" немогу, так как везде говорят что на эту категорию группы не набираются, а для того чтоб я мог поучить права нужно сдать сначало на "B"и уж потом доплатить за категорию "A".
Общая сумма составит 1100 гр.
Что делать, подскажите пожалуйста,надоело штрафы платить за то что нет прав?


Сергей, 1.6.2007 | ID: 49 | Розділ: Різне
Відповідає редакція журналу “ШВИДКА ПРАВОВА ДОПОМОГА”:

Відповідно до Правил дорожнього руху, затверджених Постановою КМУ № 1306 від 10.10.2001р., водій будь-якого механічного транспортного засобу повинен мати при собі, зокрема, посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії і талон, що додається до посвідчення. Своєю поведінкою Ви порушуєте зазначені Правила, тому накладання на Вас штрафу цілком правомірно. Тобто Вам необхідно отримати посвідчення на право керування транспортним засобом. Такі посвідчення видаються реєстраційно-екзаменаційними підрозділами Державтоінспекції особам, які склали теоретичний і практичний екзамени.

Відповідно до Постанови КМУ від 08.05.1993 № 340 «Про затвердження Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами» посвідчення на право керування транспортними засобами категорій А, В, С, D та мотоколясками видаються особам, які склали в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції теоретичний і практичний, категорії Е - практичний, а на право керування трамваєм або тролейбусом - теоретичний екзамени. Під час теоретичного екзамену перевіряється знання Правил дорожнього руху та інших предметів, передбачених програмою навчання.

Під час практичного екзамену перевіряються навички керування транспортними засобами відповідних категорій.

Якщо Ви не можете бути прийнятим до навчальної групи категорії А, радимо Вам скористуватися нормою, зазначеною в п.17 Постанови № 340, відповідно до якої якщо громадянин з поважних причин (режим роботи, сімейні обставини тощо) не може відвідувати заняття з підготовки або перепідготовки водіїв, начальник або заступник начальника реєстраційно-екзаменаційного підрозділу Державтоінспекції може допустити його до складання екзаменів для отримання посвідчення на право керування транспортними засобами категорій А і В екстерном.
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті