Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
05:12

Юридичні консультації


Добрый день. В 2002 году моя мама получила квартиру на себя. В мае месяце 2008 году квартира приватизирована на моё имя и я приписана там одна. С июля 2008 я живу гражд.браком с парнем. Парень приписан в другой приватизированной квартире на 3-х человек: его мама, брат и он. Вопрос: будет ли он иметь претензии на часть моей квартиры?, 1) если будем жить с ним и дальше гражд.браком с общим ребенком (на его или моей фамилии ребенок) в случае его прописки у меня и нет? 2) если мы заключим брак на его фамилию (в случае его прописки у меня и нет)? 3) и будет ли он иметь часть квартиры матери, если он от-туда выпишится? Спасибо.

Светлана, 28.4.2009 | ID: 5628 | Розділ: Родина та її учасники
Відповідно до сімейного законодавства України, у випадку, якщо Ви із своїм громадянським чоловіком разом із спільною дитиною проживатимете у Вашій квартирі без реєстрації в ній Вашого громадянського чоловіка, то він матиме лише право користування Вашою квартирою. Якщо ж Ви будете разом в квартирі зареєстровані, то квартира вважатиметься спільною сумісною власністю, тобто чоловік матиме право не тільки користуватись, а й розпоряджатись і володіти квартирою спільно з Вами. Проте Ви можете укласти договір, в якому можна визначити порядок користування, володіння і розпорядження майном.

Якщо між Вами буде укладено шлюб, то все майно, набуте під час нього, вважатиметься спільною власністю подружжя, тобто Ви і Ваш чоловік матимете право власності на все майно, яке було придбане з моменту реєстрації шлюбу. Отже, Ваша квартира не може бути об’єктом спільної власності за умови, що Ви не зареєструєте в ній Вашого чоловіка.

Ваш чоловік не матиме права власності на квартиру матері у разі зняття його з реєстрації з квартири за життя матері.

З повагою, юрисконсульт Юлія Галушка Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті