Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
10:24

Юридичні консультації


Здравствуйте! В феврале умер мой отец, с мамой он в разводе, у него была другая жена, совместных детей у них нет, но у нее есть сын от первого брака. У них есть совместно приватизированная квартира(отец и мачеха). Как в таком случае распределяться доли наследования, имеет ли право на наследство сын мачихи? Если я сейчас не вступлю в наследство, смогу ли я притендовать на что-то после смерти мачихи?Спасибо.

Татьяна, 13.6.2009 | ID: 5939 | Розділ: Спадщина
Якщо Ваш батько не залишив заповіту на спадкування його майна визначеними особами, то спадкування в даному випадку відбуватиметься за законом. Відповідно до цивільного законодавства, за законом, в першу чергу мають право на спадкування дружина та діти спадкодавця. Якщо син дружини Вашого батька не був ним усиновлений, то він не матиме право на спадкування майна Вашого батька. Проте, якщо син дружини матері проживав з Вашим батьком не менше 5 років на час смерті батька, то він матиме право на спадкування. Долі у спадкуванні розподіляються у рівних частках між спадкоємцями. Тобо Ви маєте право на 1/2 майна батька, якщо син дружини батька не проживав з Вашим батьком однією сім'єю не менше 5 років на момент його смерті, або 1/3 майна батька, якщо син проживав з батьком останні 5 років на момент його смерті. Після смерті дружини Вашого батька Ви не можете претендувати на її майно, за виключенням випадку, якщо Ви проживатимете з нею однією сім'єю протягом 5 рокі підряд на момент її смерті.

З повагою, юрисконсульт Юлія Галушка
Юридична компанія «Гаранта»
www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті