Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 12 травня 2024
19:38

Юридичні консультації


преобретаю дом с участком в селе, не приватизироввный. Между моим огородом и соседки есть межа. Пользуясь моим незнанием соседка сказала что межа пренадлежит ей и здала межу пчеловодам, которые установили там улики с пчелами. У меня аллергия на укусы пчел и я не могу работать в огороде, там летают пчелы. Просил пчеловодов убрать улики постольку они мне мешают. Они отказали сославшись на соседку. Простил соседку убрать улики, она сказала: что, на своей земле может делать что хочет.(у нее земля не приватизирована) Существуют ли нормы использование межи и на какие документы мне ссылаться, что-бы разрешить данную ситуацию.

Юрий, 15.6.2009 | ID: 5953 | Розділ: Різне
Відповідно до земельного законодавства України, зокрема Земельного кодексу, Ваша сусідкка діє неправомірно щодо використання спільної межі. Ви маєте рівні права з нею щодо користування межею, що проходить між Вашими земельними ділянками. Згідно із главою 17 Земельного кодексу України, землекористувачі земельних ділянок повинні обирати такі способи використання земельних ділянок відповідно до їх цільового призначення, при яких власникам, землекористувачам сусідніх земельних ділянок завдається найменше незручностей. Крім того, землекористувачі земельних ділянок можуть вимагати припинення діяльності на сусідній земельній ділянці, здійснення якої може призвести до шкідливого впливу на здоров'я людей, тварин, на повітря, земельні ділянки та інше. Отже, у разі, якщо спір між Вами не вирішиться мирним шляхом, то Ви маєте праов звернутись до суду із заявою про порушення своїх прав щодо користування земельною ділянкою, також у судовому порядку Ви можете вимагати відшкодування шкоди, завданої Вашому здоров'ю непарвомірними діями сусідки.

З повагою, юрисконсульт Юлія Галушка
Юридична компанія «Гаранта»
www.garanta.com.ua 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті