Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Вт, 14 травня 2024
06:49

Юридичні консультації


Добрый день!У меня несколько вопросов.В 2007г. погиб сын на работе,встречался с девушкой, которая на момент гибели сына была беременна,сын мне об этом не говорил,может и не знал ( я в сомнении, что отцом ребенка был мой сын).Ребенок родился, его записали на фамилию матери.Мать оформилась как одиночка.Сейчас она подала заявление в фонд соц.стр. от несч. случаев заявление о выплате ребенку пособия в связи с гибелью отца. Я в настоящее время судом устанавливаю факт, что мы жили одной семьей с сыном. В наследство я вступила одна (квартира). Вопрос: Может ли суд обязать меня участвовать в экспертизе ДНК (для установления отцовства)? Как можно установить отцовство, если сына нет 1,5 года? В случае признания моего сына отцом ребенка, может ли ребенок претендовать на наследство? Заранее благодарю

Nata, 10.7.2009 | ID: 6104 | Розділ: Спадщина
Добрий день, Наталія!

Сімейний кодекс України стверджує, що при народженні дитини у матері, яка не перебуває у шлюбі, у випадках, коли немає спільної заяви батьків, заяви батька або рішення суду, запис про батька дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться за прізвищем матері, а ім’я по батькові дитини записується за вказівкою матері.

У разі смерті чоловіка, який не перебував у шлюбі з матір’ю дитини, факт його батьківства може бути встановлений за рішенням суду. Підстави для визнання батьківства є будь-які відомості, що засвідчують походження дитини від певної особи, зібрані відповідно до Цивільно процесуального кодексу України.

Примусити Вас виконувати будь-які дії для отримання аналізу Вашого ДНК ніхто немає право.

Законодавство України стверджує, що в першу чергу право на спадщину за законом мають діти спадкодавця, в тому числі зачаті при житті спадкодавця і народжені після його смерті, дружина і батьки померлого.

З повагою, юрисконсульт Златоміра Пантелеєнко Юридична компанія «Гаранта» www.garanta.com.ua 8 (056) 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті