Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 12 травня 2024
00:16

Юридичні консультації


Добрый день, подскажите пожалуйста как дальше поступить. Купили мобильный телефон, проработал он 3 дня, дальше через магазин был сдан на тестирование, после тестирования был сдан в ремонт. В течении 14 дней ремонт небыл произведен, выдали акт ,но магазин основываясь на последнее предложение « Данный акт не является поводом для возврата товара производителю» отказались обменять или компенсировать стоимость телефона. Акт официальный и сервисный центр другой не выдаст. Как добиться компенсации или обмена?

Вероника Рыбчик, 13.8.2009 | ID: 6348 | Розділ: Права споживача
Добрий день, Вероніка!

Продавець (виробник, виконавець) зобов'язаний передати споживачеві продукцію належної якості, а також надати інформацію про цю продукцію. У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку недоліків споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством, має право вимагати:
1) пропорційного зменшення ціни;
2) безоплатного усунення недоліків товару в розумний строк;
3) відшкодування витрат на усунення недоліків товару.

У разі виявлення протягом встановленого гарантійного строку істотних недоліків, які виникли з вини виробника товару (продавця, виконавця), або фальсифікації товару, підтверджених за необхідності висновком експертизи, споживач, в порядку та у строки, що встановлені законодавством і на підставі обов'язкових для сторін правил чи договору, має право за своїм вибором вимагати від продавця або виробника:
1) розірвання договору та повернення сплаченої за товар грошової суми;
2) вимагати заміни товару на такий же товар або на аналогічний, з числа наявних у продавця (виробника), товар.

За наявності товару вимога споживача про його заміну підлягає негайному задоволенню, а в разі виникнення потреби в перевірці якості - протягом чотирнадцяти днів або за домовленістю сторін.
На письмову вимогу споживача на час ремонту йому надається (з доставкою) товар аналогічної марки (моделі, артикулу, модифікації) незалежно від моделі.
Вам необхідно звернутися до продавця з письмовою вимогою про заміну або компенсацію вартості товару.
Комітет із захисту прав споживачів займається питаннями даного характеру після письмового подання заяви.

З повагою,
юрисконсульт Златоміра Пантилеєнко
Юридична компанія «Гаранта»
www.garanta.com.ua 8 (056) 788-70-20
copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті