Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Нд, 12 травня 2024
19:51

Юридичні консультації


Здравствуйте. В интернет магазине видел объявление: "На уценённые товары согласно закона Украины "О защите прав потребителей" ГАРАНТИЯ НЕ РАСПРОСТРАНЯЕТСЯ и такие товары ВОЗВРАТУ И ОБМЕНУ НЕ ПОДЛЕЖАТ." Изучив указанный Закон я подтверждения не нашёл. Прошу сообщить законно ли данное заявление? Если "да" то сообщите пожалуйста № статьи данного Закона. Спасибо.

Виталий, 8.9.2009 | ID: 6525 | Розділ: Різне
Добрий день, Віталій,

В законі „Про захист прав споживачів” сказано, що: «Продавець зобов'язаний надати покупцеві необхідну і достовірну інформацію про товар, що пропонується до продажу. Інформація має відповідати вимогам закону та правилам роздрібної торгівлі щодо її змісту і способів надання». Тобто продавець повинен повідомити покупця, чому товар підлягає уцінкці.

Законодавством передбачений вид уцінки товару – це комерційна уцінка. Але є й інша – через наявність дефектів. Тоді на товарі повинні виставити маркування „П” і роз’яснити покупцю, що, придбавши такий товар за низькою ціною, він свідомо погоджується з наявними дефектами. В такому разі товар обміну та поверненню не підлягає. А от щодо комерційних уцінок – відмова у поверненні чи обміні товару неправомірна.

З повагою,
юрисконсульт Златоміра Пантилеєнко
Юридична компанія «Гаранта»
www.garanta.com.ua 8 (056) 788-70-20

copyright © gorod.dp.ua
Усі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті